Milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan havalimanında 10 Şubat 2020'de hizmete açılan, Gaziosmanpaşa Adliyesi'nin bir birimi olan İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde, adli sorunlar yaşadığı için işlem yapılması gereken yolcuların problemleri hızlıca çözülüyor.  Adliyede, 7 gün 24 saat hizmet sunularak, mağduriyetlerin önüne geçiliyor.

Mahkemelerde, savcılık yakalama kararlarına ilişkin işlemler, havalimanında işlenen suçların soruşturmaları, kesinleşmiş kararların infazı ve para cezalarına ilişkin işlemler yapılıyor. İşlemlerin havalimanında yapılıyor olması sayesinde yolcular, zaman kaybı yaşamıyor ve uçaklarını kaçırmıyor.

Daha önce seyahatleri için havalimanına gelenlerden hakkında adli işlem yapılması gerekenler, Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne götürülüyordu. Gece adli işlemi olanlar ise ertesi gün sabah adliyeye çıkartılıyordu. Adliye hizmet birimlerinin belli bir saatten sonra hizmet vermemesi nedeniyle yaşanan gözaltıların böylece önüne geçilmiş oldu.

Havalimanında meydana gelen olaylara seri biçimde müdahale edilmesi ve delillerin toplanması, ayrıca mağdurların şikayetinin hemen alınması imkanı sağlandı.

İFADE VERDİ, OPERASYONA YETİŞTİ

İstanbul Havalimanı Adliyesi'nde hakkındaki işlemleri tamamlanarak uçuşlarına yetiştirilen yolcular memnuniyeti dile getiriyor. Yolculardan G.Ö, uçaktan inmesinin ardından polisler tarafından hakkındaki yakalama kararı nedeniyle İstanbul Havalimanı Adliyesi'ne getirildi. Burada ifadesine başvurulan ve hakkındaki yakalama kararı kaldırılan Ö, sabah saatlerinde önemli bir ameliyatı olduğunu, bu sebeple operasyona yetişmesi gerektiğini ifade etti. Ö, havalimanındaki adliye binası sayesinde sabah hastanedeki çok önemli bir operasyona yetişecek olmasından dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Geceyi gözaltında geçirsem operasyona yetişemeyecektim. Çok önemli bir hizmet bu. Zaman açısından çok pratik bir uygulama. Hastamın da mağduriyeti giderilmiş oldu bu şekilde. Adli mağduriyet yaşayanlar için çok hızlı ve önemli bir hizmet. Emeği geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR UYGULAMAYA RASTLAMADIM"

Ülkesine gitmek üzere İstanbul Havalimanı'na gelen Özbekistanlı B.H ise pasaport kontrolünde mahkemede ifade vermesi gerektiğini öğrendiğini söyledi. H, Küçükçekmece'deki mahkemeye gitmesi gerekirken polisler tarafından İstanbul Havalimanı Adliyesi'ne getirildiğini kaydederek, "Beş dakika bile sürmeden ifademi vererek serbest kaldım. Oradaki mahkemeye gitsem asla yetişemezdim. Şimdi emniyet güçleri tarafından uçağıma yetişmek üzere ülkeme gidiyorum. Çok önemli bir hizmet. Daha önce böyle bir uygulamaya rastlamadım." dedi.

“UÇAĞIMI KAÇIRACAĞIMI DÜŞÜNDÜM AMA YANILDIM"

Hakkındaki yakalama kararı nedeniyle polis eşliğinde adliyeye getirilen İranlı V.K, işlemleri yarım saatte tamamlanarak uçağa yetişmesi sağlandı. Yaklaşık yarım saatte problemin çözüldüğünü, sefer için vakti bulunduğunu, ülkesine gidecek uçağı kaçırmadığı için mutlu olduğunu belirten K, "İşlemler çok hızlı sonlandı. Ben adli işlemlerin çok daha uzun süreceğini ve uçağımı kaçıracağımı düşündüm ama yanıldım. Çok güzel ve anlamlı bir hizmet. Umarım diğer havalimanlarına da örnek olur." değerlendirmesinde bulundu.