Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, Alanya’da 2 avukatın saldırıya uğramasının ardından Alanya’ya gelerek açıklama yaptı. Antalya Barosu Alanya Temsilciliği’nde açıklama yapan Geçilmez’e baro yönetimi ile Alanya temsilciliğindeki avukatlar eşlik etti.

29 Temmuz Cuma günü gece saatlerinde 2 avukatın saldırıya uğradığını ifade eden Geçilmez, “Saldırı avukat Pelin Şenli’nin yaşadığı apartmanın giriş kapısında tahminen 8 kişi tarafından gerçekleştirildi. Kadın meslektaşlarımıza şiddet uygulayan, kolundan çekerek zorla götürmeye çalışan saldırganlar kendilerine engel olmaya ve kadın meslektaşlarımızı kurtarmaya çalışan avukat Ali Can Atalay’ı öldürmekle tehdit etmiş, meslektaşın başına sert bir cisimle vurup, cep telefonunu zorla alıp, etkisiz hale getirerek kadın meslektaşımızı kaçırmaya teşebbüs etti.

Bu esnada çevreden gürültüyü duyup gelinmesi üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Başına sert bir cisimle vurulan erkek meslektaşımız olay yerinde bayılmış, hastaneye götürülmüş, başına 7 dikiş atılmış, 2 dişi kırılmıştır. Kadın meslektaşımızın kolunda morluklar mevcut.

Olayın ertesi günü çeşitli kamera görüntülerinin temin edilip incelenmesi neticesinde, meslektaşlarımızı evine kadar takip edip suça konu fiilleri gerçekleştiren şahıslar tespit edildi. Saldırı planlı, örgütlü bir şekilde gerçekleşmiş, konut dokunulmazlığını ihlal, cinsel saldırı, gasp, yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma gibi pek çok suç işlendi.

Olaydan sonra kaçan saldırganlardan biri yakalanarak 30 Temmuz Cumartesi günü tutuklandı. Meslektaşlarımız tarafından bizzat toplanıp teslim edilen delillere, Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Cuma günü derhal verilen gözaltı ve yakalama kararına, faillerin kimlik ve adreslerinin aleni bilinmesine rağmen olayın asıl planlayıcısı olduğu düşünülen şahıs ve diğer saldırganlar halen yakalanmadı. 

“KADINININ KAÇIRILMAYA ÇALIŞILMASI VAHİM BİR DURUM”

Kadın meslektaşımıza yönelik eylemin teşebbüs aşamasında kalması olayın önemini azaltmıyor. Alanya gibi büyük bir ilçede turizm sezonunun devam ettiği günlerde, ilçe merkezinde bir kadınının kaçırılmaya çalışılması vahim bir durum. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin artarak devam ettiği, İstanbul Sözleşmesi gibi kadına şiddeti önlemeye yönelik yasal düzenlemelerin ortadan kaldırıldığı bugünlerde meydana gelen saldırı son derece endişe verici. Saldırının öznesinin kadın bir meslektaşımız olması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda verilen mücadelenin ne derece önemli olduğunu bir kez daha anlamımızı sağladı. Antalya Barosu şiddete maruz kalan kadınların her zaman yanında. Geçmişte olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de kazanımlarımızı, haklarımızı, temel hak ve özgürlüklerimizi savunmaya devam edeceğiz. Şiddete uğrayan meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, faillerin yakalanması ve en ağır şekilde cezalandırılması için sonuna kadar mücadele edeceğimizi ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi.