Konya Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri şüphelendikleri bir araca dün akşam operasyon düzenledi. Operasyonda yaklaşık 900 gram eroin ele geçirildi. Hürriyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Araçta bulunan Ayşe D. (35) ve Murat H. (26) gözaltına alındı. Zanlılar emniyete götürülerek sorguya alındı. Ayşe D., Kadir Şeker’in bir parkta darp edilmekten kurtarmaya çalıştığı kadın. Murat H., polise Ayşe D.’nın ‘imam nikahlı eşi’ olduğunu söyledi.

Şeker, olay sırasında D.’ya şiddet uygulayan Özgür Duran’a müdahale etmiş, Duran çıkan arbedede kalbinden bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Kadir Şeker ‘kasten adam öldürme’ suçundan 15 yıl hapse çarptırılmış, mahkeme, cezayı 12,5 yıla indirmişti. Kadir Şeker ifadesinde ‘Kadının ağlama seslerine dayanamadım’ diyerek müdahale etmek zorunda kaldığını anlatırken, Ayşe D. olaya müdahale etmeye çalışan Kadir Şeker’e ‘Ablacım o benim eşim, sen git’ diyerek uyardığını iddia etmişti.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Konya'nın Karatay ilçesinde araçta 900 gram eroinle yakalanan Ayşe D. ile Murat H. yapılan sorgulamanın ardından adliyeye sevk edildi.

 Ayşe D. ilk ifadesinde Murat H. ile dini nikahla birlikte yaşadıklarını belirterek, ''Murat benim imam nikanlı eşim. Onunla birlikte yaşıyoruz. Uyuşturucuyla bir ilgim yok. Ben uyuşturucu kullanmıyorum. Murat uyuşturucu bağımlısı. Uyuşturuyucu kullanmak için aldı'' dediği öğrenildi.

Murat H.'nın ilk ifadesinde, yaklaşık 60 bin lira değerindeki aracını satıp eroin aldığını belirterek, ''Arabamı sattım. Bu uyuşturucuyu kullanmak için satın aldım. Uyuşturucu satmıyorum. Şu an kullandığım araç da arkadaşımın'' ifadelerini kullandığı bildirildi.

TUTUKLANDILAR

Ayşe D. ile Murat H. yapılan sorgulamanın ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.