Kartal'daki İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'nda sabah saat 07.30 sularında meydana gelen olayda, adliyede özel güvenlik görevlisi olarak çalışan iki arkadaş henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı.

Tartışmanın büyümesi üzerine özel güvenliklerden T.B. aracındaki tabancasını alarak tartıştığı arkadaşı İ.Ö.’yü tabancayla yaraladı.

Ayağından yaralanan güvenlik görevlisi İ.Ö, diğer arkadaşları tarafından hemen çevredeki hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

SAVCILIKTAN AÇIKLAMA 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili bir basın açıklaması yayınlayarak şu ifadelere yer verdi:
“06.12.2018 günü saat 07.40 civarında İstanbul Anadolu Adalet Sarayı G Blok civarında silah sesi duyulduğu ve ardından nizamiye önünde duran bir araçtan yaralı vaziyette bir şahsın çıktığı, yapılan araştırma sonucu adliyemizde güvenlik görevlisi olarak çalışan iki şahsın tartıştığının ve araç sahibi olan şahsın diğerini ateşli silahla yaralayıp bölgeden ayrıldığının belirlendiği, Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında şüphelinin kısa sürede yakalanarak gözaltına alındığı, olayda kullanılan silaha da el konulduğu, bu eyleme maruz kalan güvenlik görevlisinin hayati tehlikesinin bulunmadığı, maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılması amacıyla gerekli adli işlemlerin titizlikle yapılmaya devam olunduğu hususları, Kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.”