Sarallar suç örgütü liderlerinden olduğu öne sürülen Savaş Sarumsak’ın, kendisi hakkında sosyal medyada paylaşımda bulunan ve kamuoyunda Arto olarak tanınan şarkıcı Harutyun Dalga’yı tehdit etmesi için azmettirdiği gerekçesi ile yargılanan DJ ve sosyal medya fenomeni Kerimcan Durmaz hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen Durmaz, Arto’nun tehdit edilmesi için kimseyi azmettirmediğini söyledi.

İstanbul 16’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Kerimcan Durmaz’ın da arasında bulunduğu 8 tutuksuz sanık geldi. Başka suçtan hükümlü olan bir sanık ise SEGBİS ile katıldı. Kimlik tespitinde DJ olduğunu belirten Durmaz, aylık gelirinin ise 50 bin ile 80 bin TL arasında değiştiğini söyledi.

“BÖYLE BİR TALEBİM OLMADI”

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Kerimcan Durmaz, “Savaş Bey'i DJ’lik yaptığım kulüplerden müşterim olarak tanıyorum. Beni sevdiğinden ve aramızdaki arkadaşlıktan dolayı benim için üzüldüğünden dolayı böyle bir durum gerçekleşmiş. Ama benim bundan haberim yoktu. Arto’ya söylenen sözler konusunda bilgim yoktu. Böyle bir talebim olmadı. Kimseyi azmettirmedim. İddianamede Savaş beyle aramda geçen telefon konuşmaları günlük olaylara dahildir. Suçsuzum” dedi.

Mahkeme başkanının, yargılama sonunda ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul edip etmediğini sorması üzerine Durmaz, kabul ettiğini söyledi.

“BÖYLE BİR TEHDİT GERÇEKLEŞMEDİ”

Kerimcan Durmaz’dan sonra söz alan ve örgüt lideri olmakla suçlanan Savaş Sarmusak ise “Aramızdaki telefon konuşmaları doğrudur. Trabzon’da ortak olduğum gece kulübü ve meyhane var. Kerimcan Durmaz, bu mekanlarda sahneye çıkacaktı. Daha öncesinde Samsun’da saldırıya uğramış, Trabzon’da da saldırıya uğrarım korkusu yaşıyordu. ‘Orada başıma bir şey gelir mi?’ diye sordu. Kendisine ‘burada senin başına bir şey gelmez ’ dedim. Telefondaki konuşmalar Trabzon ile ilgili endişelerine dairdir. Ayrıca Kerimcan Durmaz’ın mağdur Arto’ya yönelik benden herhangi bir talebi olmadı. Böyle bir tehdit de gerçekleşmedi” diye konuştu.

Mahkeme heyeti Kerimcan Durmaz’ın da arasında bulunduğu bazı sanıkların vareste tutulmasına (duruşmaya gelme zorunluluğunun ortadan kaldırılması) karar vererek duruşmayı erteledi.

“ÖRGÜTTEN YARDIM İSTEDİ” İDDİASI

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Kerimcan Durmaz’ın sosyal medya paylaşımları ile tanındığı, kamuoyunda ‘Arto’ ismi ile bilinen mağdur Harutyun Dalga’nın bir kısım sosyal medya araçlarından yaptığı kendisi ile ilgili paylaşımlardan rahatsızlık duyduğu, bu nedenle örgütten kendisi hakkında paylaşımlar yapmasının engellenmesini istediği öne sürüldü. Durmaz’ın azmettirmesi ile harekete geçen örgüt lideri Savaş Sarmusak ve Serdar Sarmusak’ın talimatı ile mağdur Arto’nun tehdit edildiği iddia edildi. (Ayşegül Usta / Hürriyet)