Kızılay’a kayyım atanması kararı iptal edildi. Türk Kızılay’ından söz konusu karara ilişkin yapılan açıklama şöyle:

“Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi 2017-1906 esas-2018-2128 karar sayılı gerekçeli kararında dernek yönetiminin herhangi bir suiistimalinin ve görevi kötüye kullanma iddiasının bulunmadığını vurgulayarak, hali hazırda Kızılay Yönetiminin görevinin başında olduğunun altını çizmiştir. Kızılay Hukuk Müşavirliğinin gerekçeli karardaki tedbire itirazını haklı görerek ek kararla düzelten mahkeme verilen kararın olağanüstü genel kurul yapılmasına yönelik olduğunu Kızılay Yönetiminin görevinin başında olduğunu ifade etmiş, tereddütleri gidererek telafisi mümkün olmayan zararların önüne geçme adına, Olağanüstü Kongre için 3 kişinin görevlendirilmesini tüm yargılama süreçleri kesinleşinceye kadar ertelemiştir. Verilen karar ile Kızılay’a tüm yargılama süreçleri bitinceye kadar fiilen bir kayyım heyetinin gelmesi hukuken mümkün değildir. Kızılay’ın üst mahkeme nezdinde kararın esastan düzeltilmesine yönelik itiraz süreci devam etmektedir.”

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ın sosyal medyadan yaptığı duyuru şu şekilde;

KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR

Ankara 9.Sulh Hukuk Mahkemesi hatalı Kayyım kararını düzeltti, böylece telafisi mümkün olmayan bir hatadan dönülmüş oldu.

Bu süreçte Kızılayın yanında duran, bize güvenen ve destek veren tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

İyiler kazanacak!

Türkiye Kızılay Derneği, "Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesinin, olağanüstü kongre için üç kişinin görevlendirilmesini tüm yargılama süreçleri kesinleşinceye kadar ertelediğini, kararla Kızılaya tüm yargılama süreçleri bitinceye kadar fiilen bir kayyım heyetinin gelmesinin hukuken mümkün olmadığını" duyurdu.

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, mahkemenin "2017-1906 esas - 2018-2128 karar sayılı gerekçeli kararında dernek yönetiminin herhangi bir suistimalinin ve görevi kötüye kullanma iddiasının bulunmadığının vurgulandığı, halihazırda Kızılay yönetiminin görevinin başında olduğunun altının çizildiği" ifade edildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Kızılay Hukuk Müşavirliğinin, gerekçeli karardaki tedbire itirazını haklı görerek ek kararla düzelten mahkeme, verilen kararın olağanüstü genel kurul yapılmasına yönelik olduğunu, Kızılay yönetiminin görevinin başında olduğunu ifade etmiş, tereddütleri gidererek telafisi mümkün olmayan zararların önüne geçme adına, olağanüstü kongre için üç kişinin görevlendirilmesini tüm yargılama süreçleri kesinleşinceye kadar ertelemiştir. Verilen karar ile Kızılaya tüm yargılama süreçleri bitinceye kadar fiilen bir kayyım heyetinin gelmesi hukuken mümkün değildir. Kızılayın üst mahkeme nezdinde kararın esastan düzeltilmesine yönelik itiraz süreci devam etmektedir."