Atatürkçü akılla ilgili açıklamalarda da bulunan Kocasakal, bu görüşlerini 10 Kasım 2012 Cumartesi günü Ulusal Kanal’da yayınlanan 10 Kasım Özel Yayınında dile getirdi.


Konuşmasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde getirilen yasaklara değinen Kocasakal, yasaklama kararının bir kanun hükmüne dayandırılmasının yanlış olduğunu ve bu Cumhuriyet bayramını kutlamanın kanun kapsamına girmediğini bildirdi.

Kocasakal, Cumhuriyet Bayramında yaşananlara ilişkin, yasaklama ve katılımı engelleyen kamu görevlileri ile bazı otobüslerin illerden hareketini engelleyen ve Ankara’ya sokmayan, barikat kuran ve uygulayan, halka karşı tazyikli su ve gaz sıkan kamu görevlileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunduklarını anlattı. İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, canlı yayında Atatürk, Atatürkçülük ve cumhuriyet konusundaki görüşlerini de anlattı. Kocasakal, İstanbul Barosu Yönetimi olarak 8 Kasım’da Ankara’da Anıtkabir ziyareti gerçekleştirdiklerini belirtti ve Anıtkabir Şeref Defterine yazdığı yazıyı okudu. 





istanbulbarosu.org.tr