Yeni sınav sistemini de eleştiren liseliler, İstiklal Caddesi'nde yürüdü. Galatasaray Meydanı'nda basın açıklaması yapan liseliler, sınavsız üniversite istedi.

Kendilerine 'Liseli Öğrenci Birliği' adını veren yaklaşık 50 kişilik grup, Taksim Meydanı'nda toplandı. 'Danıştay'a danışma öğrenciye bulaşma. AKP bize karışma' yazılı pankart açan öğrenciler '24 öğrenci geri alınsın' , 'Disiplin yönetmeliği kaldırılsın' , 'Sınav sistemi kaldırılsın' , 'Tekel işçileri yalnız değildir' yazılı dövizler taşıdı.

İstiklal Caddesi boyunca yürüyüşe geçen liseliler, 'Sınav sistemi kaldırılsın' , 'Sınavsız geçiş istiyoruz' , 'Danıştay'a danışma öğrenciye bulaşma' , 'Mehmet Lisesi yalnız değildir' , 'Tekel işçisi yalnız değildir' şeklinde sloganlar attı.

Galatasaray Meydanı'nda grup adına bir basın açıklaması yapan Derya Yoldaş, YGS sınavına sayılı günler kala öğrencilerin kabus dolu günler yaşadığını söyledi. Bu yılki sınav sistemini eleştiren Yoldaş, "Danıştay ve YÖK'ün atışması sonucu mağdur olan yine biz öğrenciler olduk. Şimdiki sınav sistemi bir labirent haline getirilmiş ve kendileri de farkında değiller nasıl bir düzenleme yaptıklarının. Bu yıl sınava giren öğrencileri deneme tahtası olarak kullanacaklar." dedi. Danıştay kararlarını protesto eden Yoldaş, kendisinin de bir meslek lisesi öğrencisi olarak görüşlerini şöyle dile getirdi: "Ailemin isteği üzerine bu bölüme gitmek zorunda kaldım. Ancak yükseköğretimde başka bir bölüm tercih ettiğimde puanım düşecek. Yani bu durumda sevmediğim bir mesleğe yaşamım boyunca bağlı kalacağım. Buradan Danıştay'a soruyorum, Benim ailemin dershanelere dershanelere verecek kadar milyarlarca lirası yok. Param olmadığı için okuyamayacak mıyım?"

Tek sorunlarının katsayı olmadığını, eğitim sisteminin de baştan aşağıya değişmesi gerektiğini savunan Yoldaş, "Artık yeter. Öğrenciler resmen deneme tahtası olarak kullanılıyor. Söz sırası artık bizde. Danıştay'ı YÖK'ü Milli Eğitimi susturup biz öğrenciler konuşacağız. Biz liseli öğrenci birliği olarak Danıştay'ı uyarıyoruz. Danıştay ayağını denk al, sinir katsayımız artıyor." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha slogan atan öğrenciler olaysız dağıldı.

(CİHAN)