Mardin Adliyesi’ne 100 metre mesafedeki boş alanda bir araya gelen Memur-Sen’e üye yaklaşık 100 memur, yargının son günlerdeki kararlarını protesto etti. Eylemde darağacı ve teraziyi kullanan memurlar, çevreden geçenlerin de ilgisini çekti. Eylemde hukuk terazisinin bir kefesine cübbe ve postalı diğer kefesine ise hukuk yasalarını temsilen üzerinde hukuk yazan bir kitap koyan memurlar, postal ve cübbenin ağır basması sonucu elleri ile hukukun ağırlığına destek verdi.

Memurlar daha sonra teraziyi darağacına asarak, hukukun idam edildiğini temsili olarak gösterdi.
Memur-Sen Yöneticisi Abdusselam Er, uzun bir süreden beri sivilleşme ve demokratikleşme ile hukuk devletine doğru umutlu adımlarla ilerlendiğini söyledi. Askeri ve ve sivil bürokrasinin bugüne kadar milletin iradesine ipotek koyduğunu ileri süren Er, “Buradan açıkça sesleniyorum, hiç kimse Danıştay’ı, Yargıtay’ı, Anayasa Mahkemesi’ni ve Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu’nu, cuntacıların emellerine alet edemez” dedi.

Basın açıklamasından sonra kalabalık gurup, uzun süre yargı ve darbe aleyhine slogan attı. Kalabalığa, çevreden geçen vatandaşlar da destek verdi, cüppe ve postal ile hukuk kitabının bulunduğu terazinin darağacına asılmasını alkışlayarak izledi. (Radikal)



Memur-Sen'den tuhaf HSYK protestosu: Cüppe ve postalı idam ettiler