Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ailesi ile birlikte iş, siyaset, sanat ve spor dünyasındaki birçok ünlü ismin kimlik bilgilerini ele geçirerek UYAP’ta sorgulayan Diyarbakır Adliyesinde görev yapan kâtip T. M. hakkında dava açldı. İddianamede, birçok ünlü isim mağdur olarak yer aldı.

Dava dosyasına göre T. M.’nin, Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve ailesi, Kılıçdaroğlu, spor dünyasının ünlü isimlerinden Fatih Terim, Cenk Tosun, Emre Belezoğlu, Rıdvan Dilmen, sanat dünyasından Beyazıt Öztürk, Beren Saat, Kenan Doğlu, Türkan Şoray, Meltem Cumbul, Mehmet Ali Erbil, iş insanları Dilek Sabancı, Ferit Şahenk, Ali Ağaoğlu, Ali Koç’un da aralarında bulunduğu 361 kişiyi, UYAP sistemi üzerinden sorguladığı belirtildi. Daha önce bir yıl tutuklu kalıp .bırakılan T. M. hakkında “Gizliliğin İhlali, Kişisel Verileri, Hukuka Aykırı Olarak Ele Geçirmek” suçlarından dava açıldı. İddianamede, M.’nin bilgisayarından yakınlarını sorgulayan, kâtip Savaş K. ile adliye çaycısı Beraat Ç. de şüpheli olarak yer aldı. Katibin, Diyarbakır Adliyesinde Cumhuriyet Savcısı M.M. adını kullanarak facebook profili oluşturduğu da belirtildi. T. M.’nin yapılacak bazı operasyonlar öncesinde bazı şüphelilere bilgi verdiği de anlatıldı.

İTİRAF ETTİ: PARA İSTEMEK İÇİN YAPTIM

Şüpheli T. M., Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Bilal Erdoğan ile ilgili olarak yaptığı sorgulamalara ilişkin “T.C. kimlik numarası ile GSM operatörlerinden entegrasyon ile sorgulamasını ben yaptım. UYAP bilgilerini ben görüntüledim” dedi. Kâtip, diğer sorgulamalara ilişkin “Bu işlemleri yaparken amacım kendilerinden maddi yardım talep etmek idi. Ben bu kişilerin bilgilerini 3. kişilere aktarmadım. Maddi durumum kötü olduğu için amacım sadece para bulmaktı” savunmasını yaptı. Milli Piyango talihlisi Sedat Ö. ve eşiyle ilgili sorulamalar da yaptığını itiraf eden T. M., “Sedat Ö.’e büyük ikramiye çıktığını sosyal medyadan görmüştüm yardım talep etmek için ulaşmaya çalıştım” dedi. (Mesut Hasan Benli / Hürriyet)