Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast soruşturmasını yürüten Ankara 11 Ağır Ceza Hakimi Kadir Kayan ve Özel Yetkili Savcı Mustafa Bilgili'ye gönderilen mermilerle ilgili incelemede ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Bülent Arınç'ın Çukurambar'daki evinin yakınlarında yakalanan Albay Erkan Yılmaz B'nin üzerinde çıkan sahte basın kartından sonra içinde mermiler bulunan zarfı kargo şirketine bırakan şüphelilerin bıraktığı iki iletişim numarısı da Ulus'taki Ankara Garı'na ait çıktı. Bu "tesadüf" bütün dikkatleri Ankara Garı'na çevirirken, polisin yanında Ulaştırma Bakanlığı da konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Dergi üç yıl önce kapanmış

Albay Erkan Yılmaz B'nin üzerinde çıkan sahte sarı basın kartı, yakın zamana kadar Ankara Garı'nda faaliyet gösterirken Ulus'ta başka bir adrese taşınan Demiryolları Makinist Ateşçi, Revizör ve Raylı Taşımacılar Derneği'nin (Demard) çıkardığı dergiye ait. Ancak dergi üç yıl önce kapanmış. Dernek Başkanı Lami Aras, albayda çıkan basın kartıyla ilgilerinin olmadığını belirterek şunları söyledi: "Şu anda demiryollarında hâlâ aktif olarak çalışmaktayım. Biz derneğimizi birkaç yıl önce şu anda bulunduğumuz yere yani Ulus'a taşıdık. Biz dernek olarak yaşanan bu olaylardan dolayı son derece üzgünüz. Yakalanan bir albayın üzerinde üç yıl önce kapattığımız dergimizin adına sahte bir basın kartı çıkması bizimle uzaktan yakından bir ilgisi yok. Adı geçen bu albayı şahsen ben tanımam. Arkadaşlara da sordum onların içinde de tanıyan çıkmadı. Nasıl elde ettiği soruşturma sonucunda mutlaka ortaya çıkaracak."

Albay Erkan Yılmaz B., savcılıktaki ifadesinde basın kartını 15 yıl önce maçlara serbest girebilmek için kayınbiraderinden aldığını ancak unuttuğu için hiç kullanmadığını söylemişti.

Gar çalışanları rahatsız

Gelişmelerden "son derece rahatsız olduklarını" anlatan ve isimlerinin yazılmasını istemeyen gar çalışanları Taraf'a şunları söylediler: "Bir haftadır buraya bir sürü ilgili görevliler gelip gidiyor. Bazı yöneticilerin ifadeleri, bazıların da görüşüne başvuruldu. Sonucunda ne çıkacağını bilmiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var o da bu gelişmeler, biz çalışanları son derece rahatsız etti. Gönderilen zarfın üzerinde kurumumuza ait bir numaranın çıkması çok da yadırganmaması gerekir. Her kötü niyetli birisi bunu rahatlıkla yapabilir. Bizim numaralarımızı sizde bir yerlere yazabilirsiniz. Bunu engelleyecek bir durumumuz yok. "

Soruşturma üç koldan sürüyor

Bu arada Hâkim Kadir Kayan ve Savcı Mustafa Bilgili'ye gönderilen mermilerle ilgili soruşturma üç koldan devam ediyor. Polis, savcılık ve Ankara Garı'nın bağlı olduğu Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili detaylı inceleme yapıyor. Kargo şirketine bırakılan iki iletişim numarısından birinin bir işadamına ait olduğun tesbit eden polis, bu kişinin ifadesini aldı. İşadamı, konuyla ilgisinin olmadığını belirtirken adı geçen albayı da tanımadığını kaydetti.