Aslanlı Yol’dan yürüyerek Büyük Önder Atatürk’ün mozolesine gelen heyet, burada çelenk koyarak saygı duruşunda bulunduktan sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçti.

Baro Başkanı Gazi Özdemir Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları yazdı:

“ Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Bağımsızlığımızın Mimarı Ölümsüz Gazi Mustafa Kemâl Atatürk; 14.07.2021 tarihinde Mersin Barosu Başkanı, yönetim kurulu üyeleri,  TBB delegeleri, disiplin kurulu ve denetleme kurulu üyeleri olarak seçilmemiz vesilesiyle; Mersin Barosu Başkanı, yönetim kurulu ve TBB delegeleri olarak, ilke ve devrimlerinizin yılmaz savunucusu olduğumuzu şeref ve onurla bir kez daha belirtmek üzere manevi huzurunuzda olmanın mutluluğunu ve onurunu yaşamaktayız.

 Sizin azim ve kararlılığınız ile yürüttüğünüz kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesi sonrasında bugün fikri ve vicdanı hür hukukçular olarak milletimizin hizmetindeyiz.

Aziz Atam, hukukçular olarak yolumuz adalet, özgürlük, demokrasi, bilim ve cumhuriyet yoludur.  Hedefimiz, hukukun üstünlüğünü ve Cumhuriyeti ilelebet yaşatmaktır. Adalet mülkün temeli ise, adaleti sizden aldığımız sonsuz umut ve güvenle baki kılacağız. Bizlere gösterdiğiniz muasır medeniyetler seviyesine ilerlemeye inançla ve gururla devam ediyoruz. Gelecekte çocuklarımıza aydınlık, laik, demokratik, özgür ve her bir bireyin temel haklarının korunduğu yaşanabilir bir ülke bırakmak size en büyük borcumuzdur. Bu borcu ödemek için muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur!

Ülkemizin sosyal, ekonomik, sağlık ve hukuk alanında hiç olmadığı kadar zor süreçten geçtiği bu günlerde; sizi daha çok arıyor ve daha çok özlüyoruz. Mersin Barosu; tüm avukatları ile birlikte, Cumhuriyeti korumaya ve yüceltmeye, adalete nefer olmaya, temel hak ve özgürlükleri savunmaya bugün olduğu gibi yarın da devam edecektir. Cumhuriyetimizin, laik ve sosyal hukuk devletimizin yılmaz savunucuları olmaya devam edeceğimize söz veriyor, sizi bir kez daha sevgi ve şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.  Ruhunuz şad olsun Aziz ATAM. 14.01.2022”