HaberTürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, Bostancı Metro İstasyonu'nda başörtülü bir kadına hakaret ederek tükürdüğü iddia edilen A. M.’ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Hakaret" suçlarından 3 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada mahkeme kararını verdi.

3 YIL 4 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Kerime Pehlivan 2018 yılı Mart ayında Bostancı Metro İstasyonu'nda asansör beklediği sırada giyiminden ve inancından dolayı bir kişinin yüzüne tükürerek hakaret ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Kamera görüntülerinden tespit edilen A. M. gözaltına alındı. Adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "Hakaret" suçlarından 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya kadar cezası istemiyle dava açıldı.

“SANIK CEZALANDIRILSIN” TALEBİ

Anadolu 61. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına sanık A.M. katılmazken, mağdur Kerime Pehlivan ile avukatları katıldı. Davayı Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları da takip etti. Duruşmada söz alan mağdur Pehlivan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanığın cezalandırılmasını talep etti. A. M.’ın avukatı ise müvekkilinin beraatını istedi.

BİR SUÇTAN CEZA, BİR SUÇTAN BERAAT

Mahkeme sanığın, “hakaret” suçunu ‘mağdurun mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı’ işlediğini belirtti. 1 yıl 9 ay hapsine hükmetti. “Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan ise beraat kararı verdi. Mahkeme beraat kararında eylemin kamu barışını bozmaya elverişli olmadığını kaydetti. Mahkeme kararla birlikte ayrıca, soruşturma aşamasında tükürük izi bulunup bulunmadığına dair incelemeye aldığı siyah çarşafın da mağdura iadesine karar verdi.