MYK üyeleri ise, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker’in tepkilerini, “Eğer Yargıtay Başkanı bu değişikliği ‘kuşatma altına giriyoruz’ şeklinde değerlendiriyorsa ya paketi incelemedi ya da hukuki bir değerlendirme yapmıyor” sözleri ile yorumladılar.

AKP MYK Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında toplandı. Toplantıda kamuoyuna açıklanan Anayasa Değişikliği Paketi değerlendirildi. MYK Üyelerinin tamamı pakete destek verirken, Türkiye’de ilk kez bu kadar demokratik anlamda bir değişikliğin yapıldığına dikkat çektirler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan MYK’da Anayasa Değişikliği Paketi’ni hazırlayan AKP’li kurmaylara teşekkür etti.

Erdoğan, “En asgari şekilde uzlaşı aransın. Muhalefet ani tepki verdi. Çünkü bu kadar olumlu, bu kadar demokratik, bu kadar özgürlükçü, yargı bağımsızlığını bu kadar koruyan bir paket beklemiyorlardı. Dolayısıyla muhalefet şok oldu. Aklıselim incelerlerse muhalefetin geri adım atacağını umuyorum. Eğer milletvekilleri ile uzlaşılmazsa biz de halk ile uzlaşırız. O zaman muhalefet de kamuoyuna hesap verir” şeklinde konuştu.

Öte yandan MYK üyeleri de Hasan Gerçeker’in Anayasa Paketi’ne gösterdiği tepkiyi, “Ya metni okumadı. Ya da hukuki kimliğini kullanarak değerlendirme yapmadı” şeklide yorumladılar. MYK Üyeleri, özellikle siyasi partilerin kapatılması ile ilgili düzenlemeyi demokratik bulurken, meclisin mevcut yapısında oluşturulacak komisyona her partiden beşer üye seçilmesinin demokratik anlamda çok olumlu ancak AKP için riskli olduğunu vurguladılar. AKP’li bir MYK üyesi, “Gerçekten anlamıyorum. Muhalefet partilerinin buna ne itirazı olabilir. Böylesine demokratik bir düzenlemeye karşı çıkıyorlarsa gözlerini kapayarak yorum yapıyorlar, metni okusalar böyle tepki vermeyecekler” diye konuştu.(ANKA)



  ANAYASA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER İÇİN TIKLAYINIZ.