Türkiye’nin en eski sanayicilerinden biri olan Kamhi Ailesi’ne ait iki şirket için iflas kararı verildi. Grubun eski avukatı Sümer Altay’ın, vekâlet ücreti için açtığı davada Profilo Holding AŞ ve Profilo Sanayi AŞ için iflas kararı çıktı.

Geçen yıl vefat eden Jak Kamhi’nin 1950’lerde temelini attığı Profilo Holding AŞ ile Profilo Sanayi AŞ’ye yönelik iflas kararı, Hürriyet’in haberi ile gündeme geldi.

Yargılamayı yapan İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi, 2.5 milyon TL vekalet ücreti alacağını olduğunu iddia eden Av. Sümer Altay’ın açtığı dava üzerine iki şirketin de iflasına karar vermişti. Karar sonrası Profilo Holding cephesinde önemli bir hamlede bulunulduğu anlaşıldı. Holding avukatları, iflas davasını açan Av. Sümer Altay hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Savcılık başvurusunda, Av. Altay’ın haksız kazanç peşinde olduğu, hukuka aykırı bir biçimde iflas istemli davayı açtığı öne sürüldü. Savcılık başvurusunda ayrıca Av. Altay’ın, “yargıyı etkilemeye teşebbüs” ettiği öne sürüldü.

Başvuruda, Av. Altay’ın, şirketin ticari itibarına zarar verdiği öne sürüldü. Av. Altay’ın yanı sıra, kararı veren mahkeme heyeti için de HSK’ya başvuruda bulunuldu. Heyetin “yanlı” karar verdiği öne sürülen başvuruda, dosyada yer alan bilirkişi raporuna rağmen iflas kararının verildiği kaydedildi. HSK başvurusunda, hakimlere yönelik inceleme talep edildi. (Hürriyet)