Gaziantep'te sosyal medya hesabı üzerinden Türkiye'ye ve Türk halkına karşı provokatif ifadeler kullandığı belirtilen yabancı uyruklu Hukuk Fakültesi öğrencisi sınır dışı edildiği bildirildi.

S.A. isimli Suriyeli iddiaya göre sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye denen coğrafyada yaşadığım için kendimi lanetli bir insan olarak görüyorum. Çünkü, hakkım kayıp, geleceğim çalınmış ve kimliğim parçalanmıştır bu ülkede. Biz Suriyeliler olarak hayata tutunmak için adeta taşı kazıyoruz. Sonra bir hükümet kararı çıkıyor ve seninle savaşılıyor ve ardı arkası kesilmeyen baskılar uygulanıyor. Türk halkı seni aşağılıyor.

Irkçılık her yerden üzerine geliyor. Nefes almaya çalışıyorsun ancak aldığın hava ırkçılık kokuyor. Biz Suriyelilerin toplum olarak Türkiye’de çektiği en önemli sorunlardan biri de birlik ve beraberlik olmayışımız ve kimsenin diğerinin umurunda olmamasıdır. Eğer biz Suriyeliler, bizi temsil eden, haklarımızı talep eden ve Türkiye’de maruz kaldığımız ihlalleri uluslar arası camiaya taşıyan hukuki bir çatı oluşturabilirsek o zaman Türkiye hükümeti bize ne yapabilir ki?" dedi.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Gaziantep Valiliği tarafından yapılan açıklamada S.A.'nın sınır dışı edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Sosyal medya hesabı üzerinden provokatif paylaşımlarda bulunduğu tespit edilen S.A. isimli yabancı uyruklu avukatın Karkamış Kara Hudut Kapısı kanalıyla ülkemizden çıkışı sağlanmıştır" denildi.

PAYLAŞIMLARINI SİLDİLER, BARO İNCELEME BAŞLATTI

Suriyeli Avukat M. B.'nın ofisinde çalıştığı ve Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen S. A., paylaşımlarıyla ilgili gelen tepkiler üzerine mesajlarını sosyal medya hesaplarından kaldırdı.

Gaziantep Barosu Başkanı İskender Kahraman, “Sözkonusu avukatın açıklamasıyla ilgili olarak, mesleği açıdan suç işleyip, işlemediğini belirlemek için inceleme başlatacağız. Basına avukat olarak ve baromuza kayıtlı oldukları belirtilerek yansıyan kişilerden yalnız birisi üyemiz. Diğeri, ise araştırmamıza göre hukuk fakültesi öğrencisi” dedi.