Tokat'ta hastanede temizlik işçisi olarak çalışan eşi Samet A., 1 Nisan 2021'de geçimsizlik nedeniyle boşanma davası açıp, babası Mehmet Demirel'in yanına giden eşi Özlem A. ile konuşmak için bir araya geldi. Samet A., çıkan tartışmada eşi ile kayınpederini bıçakladı. 23 yerinden bıçaklanan Özlem A. ile bacağından yaralanan babası, Tokat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Gözaltına alınan Samet A. ise sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe 'tasarlayarak adam öldürmeye teşebbüs' suçundan tutuklandı.

Cezaevinde 3 ay kalan Samet A., daha sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Özlem A.'ın tahliye kararının ardından yaptığı açıklamalar sonrası Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazıyla Samet A., yeniden tutuklandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 8 Mart'ta katıldığı programda, yaşanan olayı hatırlatarak, "Meğerse 3 aydan sonra serbest bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık; hamdolsun, tekrar bu adi herifi içeri almışlar. Düşünün, 23 yerden bıçaklıyor. Ey hakim, sen nasıl oluyor böyle birisini serbest bırakıyorsun? Hakim olabilir, savcı olabilir, fark etmez. Adalet ortada kalamaz, yerde sürünmez. Onun için de gereğini yapacağız" demişti.

HAKİM ŞIRNAK'A, SAVCI BİTLİS'E GÖREVLENDİRİLDİ

Bunun üzerine HSK 2'nci Dairesi, soruşturmaya konu iddialarla ilgili yapılan inceleme kapsamında, soruşturma sonuçlanana kadar Samet A.'ın tahliyesini isteyen savcı ile tahliye eden hakimin görev yerlerini değiştirdi. Hakimin Şırnak'ın Silopi ilçesi, savcının ise Bitlis'in Mutki ilçesine geçici olarak görevlendirilmesine karar verildi.