Olay, 18 Mart günü akşam saatlerinde Bakırköy'deki bir alışveriş merkezinin otoparkında meydana geldi. Murat B., otoparkta tartıştığı eski sevgilisi Yağmur Sönmez'e tüfekle ateş edip, aynı tüfekle intihar etti. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yağmur Sönmez, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Murat B.'nün ise olay yerinde öldüğü tespit edildi. Hukuk fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Murat B.'nün annesinin hakim, babasının ise Bakırköy Başsavcı Vekili  olduğu öğrenildi.

"SEN NEDEN ONU DA ÖLDÜRMÜYORSUN" DİYE MESAJ ATMIŞ

Murat B.'nün karıştığı olayda çocukluk arkadaşı Halil İbrahim Y. tarafından gelen bazı mesajlarla cinayete ve intihara yönlendirildiği iddia edildi. Y.'un olaydan önce arkadaşı B.'ye,  "Sen daha önce de 17'nci kata çıkıp aşağıya inmedin mi?", "Sen neden onu da öldürmüyorsun?", "Sen kendini öldürdükten sonra etrafta benim için kendini öldürdü diye hava atacak" ve "Fişek parasını ben veririm sen yeter ki o cesareti göster" şeklinde mesaj attığı öğrenildi.

"BEN ONA KIYAMAM NEDEN VURAYIM Kİ"

Murat B.'nün ise atılan mesajlara, "Ben ona kıyamam neden vurayım ki" şeklinde cevap vermesi üzerine Y.'un, "Senden sonra mutlu mu olsun" şeklinde mesaj attığı bilgisi edinildi.

MESAJLARIN ŞAKA MAKSATLI OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Savcılık şüpheli Y.hakkında gözaltı talimatı verdi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Halil İbrahim Y.'un sorgusunda, söz konusu mesajları attığını kabul ettiği fakat bunların şaka maksatlı olduğunu öne sürdüğü öğrenildi.

TUTUKLANDI

"Kasten öldürmeye azmettirme" suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen Halil İbrahim Y., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.