İzmir Barosu'na kayıtlı 2 kadın avukata aynı telefon numarasından, içerisinde tıbbi terimlerin de yer aldığı ölüm tehdidi içeren mesajlar gönderildi. Avukatlar, durumu İzmir Barosu'na bildirdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Baro, konuyla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Daha fazla mağdurun olabileceği ihtimaliyle, Baro tarafından diğer avukatlara da SMS gönderilip, tehdit içerikli mesajlar alan başka avukatlar varsa durumu bildirmeleri istendi.

Konunun gündeme gelmesinin ardından, İzmir Barosu'na ulaşan yaklaşık 100'e yakın kadın avukatın tehdit mesajının kendilerine de gönderildiğini söyledi.

'KONUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Konuyla ilgili soruşturma sürerken bir açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Ramiz Erinç Sağkan, bu tür durumlarda genelde mağdur olan meslektaşlarının il barolarına konuyla ilgili başvurularını yaptıklarını belirtip, "Biz de dün itibariyle bu konuyla ilgili başvuruları almaya başladık. Konuyla ilgili etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmesi ve şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için il barolarımızla da sürekli irtibatta olarak, konunun yakından takipçisi olacağız" dedi.

İzmir Barosu'ndan yapılan duyuru şöyle;

Bilindiği üzere kadın avukatlara ölüm tehdidi ile cinsel taciz içerikli mesaj gönderen bir ısrarlı takipçi bulunmaktadır. 

Konu ile ilgili Baromuz tarafından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşülmüş ve Başsavcılığa şikayette bulunulmuş olup soruşturma numarası 2022/138424’dür. Şikayette bulunan ve şikayette bulunacak meslektaşlarımızın bu soruşturma numarasını dilekçelerinde belirtmeleri ve dosyaların birleştirilmesini talep etmelerini rica ederiz. 

Ayrıca Başsavcılık ile yaptığımız görüşmede mesaj atılan numaraların tespiti için ivedilikle işlem yapılacağı bildirilmiştir. 

Meslektaşlarımızın bilgisine sunulur.