Tedavi edilmezse daha büyük sorunlara da yol açabilir. Alışveriş bağımlılığı yaşayan ve bu nedenle maddi anlamda problemler ile boğuşan bir kişi, maddi yetersizlikten dolayı alışveriş yapamazsa yoksunluk belirtileri göstermeye başlayabilir. Günümüzde alışverişin internet ortamına taşınmaya başlanması ve evden bile çıkmadan evin her ihtiyacının karşılanabilmesi nedeniyle alışveriş bağımlılığı yeni bir boyutta kendini göstermeye başlamıştır. Online alışverişin normal alışverişe göre daha az zamanda yapılabilmesi, daha çok çeşide anında ulaşılabilmesi ve www.indirimvekuponu.com gibi sitelerden alınan kuponlar sayesinde ekstra indirimler sunulması sebebiyle online bağımlılık görülmeye başlanmıştır.

Online alışverişlerle birlikte indirim kuponu bağımlılığı da ortaya çıktı. Amerika’da kupon çılgınlığı adında televizyon programı uzun süredir vizyonda. Programda hayatının en önemli amacının kupon toplamak olduğunu belirten ailelerin yaşamları ve alışverşleri ele alınıyor. Bu insanlar ihtiyaçları olmasa bile sırf o indirim kuponlarını kullanabilmek için alışveriş yapıyor. Birçoğunun evindeki ardiyesi süpermarket depolarından farksız. Onlarca deterjan yüzlerce gıda ürünü alıp orada depoluyorlar. Bazıları ise bunu hobi olarak yapıyor ve uygun fiyata aldığı gıda ürünlerini hayır kurumlarına bağışlıyor.

Bağımlılık Yapan İnternet Alışverişi Kolaylıkları

İnsanların internet alışverişine bağımlı olmalarında bu alışveriş tarzının sağladığı kolaylıkların da etkisi bulunmaktadır. Ancak her güzel şeyin fazla kullanımının sorunlara neden açması gibi internet üzerinden alışveriş de abartılmadığı sürece hayatımıza büyük faydalar sağlayabilir. En önemli kolaylığı zamandır. Modern dünya insanının en çok şikayetçi olduğu konulardan biri olan zaman sorunu birçok aktiviteden geri kalmamıza neden olabiliyor. Alışveriş de bunlardan biri, çünkü bir ürün almak için o ürünün satıldığı yerlere gitmemiz gerekir. İnternet alışverişlerinde ise sıra beklerken, otobüste giderken ya da iş yerinde öğle arasında dinlenirken alışverişimizi tamamlayabiliriz. Bu da yoğun iş temposunda çalışan kişiler için büyük kolaylıktır.

Bir başka artı özellik ise internet alışverişlerinde çok fazla seçenek sunulması. Normalde mağazaya gittiğimizde aynı ürün için deneyebileceğimiz çeşitlilik azdır. Buna karşılık internette yapılacak basit bir arama ile farklı kaynaklardan önümüze binlerce seçenek çıkabilir. Bunların yanında internet alışverişlerinde paket taşıma derdi de yok. Beğenerek aldığımız ürün kargo firmaları sayesinde evimize kadar gelir. Alışveriş sırasında en çok kafamıza takılan konu üründen memnun kalıp kalmayacağımızdır. Memnun olmadığımız durumlarda değiştirme seçeneğimiz olsa da birçok insan değiştirmek için dahi mağazaya gitmeye vakit bulamayabilir. İnternet alışverişlerinde ise o ürünü daha önce satın almış kullanıcıların yaptıkları olumlu ya da olumsuz yorumlar incelenerek ürün hakkında bir fikir sahibi olunabilir. Kolaylıkları her ne kadar çok fazla olsa da, online alışverişleri de, indirim kuponu kullanımını da abartmamak gerek. Eğer bununla başa çıkamıyorsanız tıbbi danışmanlık alabilirsiniz.