Tüketici Örgütleri Federasyonu (TÖF) Genel Başkanı Fuat Engin, Ortak ATM/bankamatik işlemlerinden alınan ücretlere karşı dava açtıklarını bildirdi.

Engin, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Ekim 2009'dan itibaren uygulamaya konulan ortak ATM uygulamasının ''tüketicinin cebinden alınan önemli bir haksız kazanca dönüştüğünü'' savundu.

Dünden bu güne verilen her hizmeti bir ''fırsat olarak değerlendiren'' bankaların, hesap işletim ücreti, kredi kartı üye aidatı, ortak ATM/bankamatik işlemleri ile hesap görüntülemeden ve tek kullanımlık şifre uygulamasından alınan ücretlerin yanında, yarın verecekleri ''olağan hizmetlerden hangisini fırsata dönüştüreceklerinin'' belli olmadığını ileri süren Engin, şunları kaydetti:

''23 bin 248 ATM'nin ortak kullanımından kaynaklı uygulamayla, bankacılık sektörünün 300 milyon dolarlık tasarruf sağlayacağı belirtilmesine karşın, fatura her zaman olduğu gibi yine tüketici yurttaşa kesilmiştir. Bankaya ait ATM cihazından 10 lira çeken, bunun için 4,00-5,00 lira komisyon ödemek zorunda kalmaktadır. 61 milyon banka kartı ile bu işleve tanımlı milyonlarca kredi kartıyla yılda yaklaşık 1 milyar kez ATM'de işlem yapıldığını göz önüne aldığımızda, uygulamanın yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2009 tarihinden itibaren yapılan işlem sayısını ve her bir işlemden alınan 4,00-5,00 lirayı hesapladığımızda ortaya çıkan haksız kazancın boyutunu ve ATM'lerin sömürü aracı olarak kullanıldığı gerçeğini net bir biçimde ortaya koymaktadır. Yapılan açıklamalar, ortak ATM uygulaması kapsamında ilk 1 ayda yapılan işlemlerden bankaların 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiğini göstermektedir. Bankaların haksız kazanç kapılarından biri olan ortak ATM/bankamatik işlemlerinden alınan ücretlere karşı dava açtık.''