Eski bir yöneticinin Milli Eğitim'e yaptığı ihbar üzerine savcılık harekete geçti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, okulların kurucusu İ. Y. ve eşinin de aralarında bulunduğu 37 kişi hakkında FETÖ üyeliği iddiasıyla gözaltı kararı verdi. Gözaltı listesinde okulların gayri resmi ortağı olduğu belirlenen bir kişi, okulların yöneticileri ve öğretmen olarak çalışan bazı isimlerde bulunuyor.

Eski bir yöneticinin ihbarı ele verdi

Ankara'nın Yenimahalle, Keçiören, Sincan, Etimesgut, Mamak ve Çankaya ilçelerinde 13 farklı şirket bünyesinde faaliyet yürüten okullara eski çalışanın Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ihbarı üzerine polis operasyon düzenlendi. 17 okul binasında mali suçlarla mücadele ekipleri tarafından arama yapıldı. O okullar arasında meslek liseleri, anadolu liseleri ve sivil havacılık lisesi de bulunuyor.

Binalarda gözaltı sürecinde arama yapıldı. Arama sırasında bazı çalışanlar gazetecilere tepki gösterdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Sulh Ceza Mahkemesi, şirketlerin ve okulların devrine yasaklama, tasarruf yetkilerine kısıtlama getirdi.

Darbecilerle irtibatları ortaya çıktı

Şirketlerin sahibi ve yöneticisi olan İ. Y.'nin FETÖ'nün haberleşme aracı olan ByLock kullanıcısı olduğu da tespit edildi. Başsavcılık Y.'nin, darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast düzenlemek isteyen timinin başındaki eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş ile irtibatını da tespit etti. İ. Y. ve Sönmezateş'in 2012 yılında Afyon'da aynı otelde kaldığı belirlendi.