HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın başka bir toplantısı nedeniyle yetkileri alınan Erzurum özel yetkili savcıları yerine yeni yetkilendirmenin yapılacağı toplantıya gelemediğini toplantının yarın saat 10.00'da yapılacağını açıkladı.

Özbek, HSYK'dan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. CMK 250. madde ile Erzurum özel yetkili Cumhuriyet Savcılarının yetkilerinin alınması kararının ardından tekrar özel yetkili Cumhuriyet Savcıları atanması için çalışma yaptıklarını söyledi.

''Çalışmayı şu ana kadar sonuçlandıramadık. Sicil dosyalarını inceledik'' diyen Özbek, ''İstiyorduk ki bugün orada 250. madde ile ilgili olarak savcı eksiği olmasın. Yarın saat 10.00'da çalışmalarımıza devam edeceğiz'' dedi.

Kadir Özbek, bir gazetecinin ''Çalışmaların sonlandırılamamasının nedeni Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman'ın toplantıya katılamaması mı?'' sorusu üzerine de ''Katılmaması değil, bir toplantı sebebiyle gelememesi. Kendisiyle konuştuk, bugünkü toplantıya gelemeyeceğini söyledi'' yanıtını verdi.

''Adalet Bakanı'nın birazdan basın toplantısı düzenleyerek kurulun aldığı kararı değerlendireceğinin'' hatırlatılması üzerine de Özbek, Adalet Bakanı'nın aynı zamanda HSYK'nın Başkanı olduğunu ve kurul kararına karşı olumsuz bir tavır alacağını düşünmediğini kaydetti.

Kadir Özbek, HSYK'nın savcıların yetkilerinin ellerinden alınmasına ilişkin kararının ardından Yargıtay ve Danıştaydan yapılan açıklamaların da memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Özbek, ''Hukuk devleti açısından özellikle de hakim teminatının gerçekleştirilmesine yönelik olarak bizim yaptığımız tespitin arkasında durmuş olmaları bizi mutlu etti'' dedi.

''Erzurum'a yeni atanacak CMK 250. madde ile yetkili savcılara ilişkin Adalet Bakanı ile görüşüp görüşmediklerinin'' sorulması üzerine de Özbek, henüz bir görüşme yapmadıklarını, bir araya gelemediklerini kaydetti.

ntvmsnbc ve Ajanslar