- TBMM BAŞKANI ŞAHİN'İN KABULÜ
-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Kardemir Karabükspor Başkanı Nevzat Şahin ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ediyor. (Saat: 11.00)

-CEZAEVLERİNDEKİ MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU BELLİ OLUYOR
-Ergenekon davası çerçevesinde cezaevlerinde bulunan ve milletvekili seçilen Mustafa Balbay, Mehmet Haberal ve Engin Alan'a ilişkin mahkeme kararlarının bugün verilmesi bekleniyor.

-BDP, YSK'NIN HATİP DİCLE KARARINI DEĞERLENDİRİYOR
-BDP, Yüksek Seçim Kurulu'nun Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesini değerlendirmek üzere Parti Meclisi ile Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun seçilmiş milletvekillerinin katılımıyla Diyarbakır İl Örgütü'nde bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.00)

-EMEP'İN HATİP DİCLE PROTESTOSU
-Emek Partisi, Yüksek Seçim Kurulu'nun Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin aldığı kararı protesto etmek için, YSK önünde bir basın açıklaması düzenliyor. (Saat: 12.30)

-CHP'Lİ MUHALİFLER İMZA TOPLAMAYA BAŞLADI
-CHP'li muhalifler olağanüstü kurultayı toplamak için düğmeye bastı. Olağanüstü kurultay çağrı metni illere gönderilirken, noter aracılığıyla imzalar alınmaya başlandı.

-CHP ANKARA İL ÖRGÜTÜ'NÜN BASIN AÇIKLAMASI
-CHP Ankara İl Başkanı Tarık Şengül, CHP Genel Merkezi önünde kitlesel basın açıklaması yaparak, kurultay toplama çalışmalarını değerlendiriyor ve Ankara İl Örgütünün görüşünü
açıklıyor. (Saat: 11.00)

-MECLİS'TE KAYIT İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
-12 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından başlayan milletvekillerinin Meclis'te kayıt işlemleri devam ediyor.

-FİLİSTİN DEVLET BAŞKANI TÜRKİYE'DE
-Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.

-SURİYE GELİŞMELERİ
-Suriye'deki olaylar ve bu olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler Ankara tarafından izleniyor.

-YÖK GENEL KURULU
-YÖK Genel Kurulu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında YÖK'te toplanıyor.
-Toplantıda, ÖSYM Başkanı Ali Demir ile bazı ÖSYM çalışanları hakkında istenen soruşturma izni konusunda YÖK'ün oluşturduğu inceleme komisyonunun raporu ele alınıyor.

-BAKAN YILDIZ İSTANBUL'DA
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İstanbul'da düzenlenen Tatar HES-Pembelik HES Kredi imza törenine katılıyor.
-Bakan Yıldız, ardından İTÜ Petrol ve Doğalgaz semineri ve sergisine katılım gösteriyor. (Saat:10.00/11.30)

-BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSAR'DA
-Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00)

-TAVUKÇULUK SEKTÖRÜ MASAYA YATIRILIYOR
-Çevre ve Orman Bakanlığı, 12 ilden katılacak yetkililer ve akademisyenlerle tavukçuluk sektöründe çevresel kriterlerle alakalı yaşanan problemleri Ankara'da yapacağı toplantı ile masaya yatırıyor.

-TGC GELİBOLU FIRKATEYNİ'NDE BASIN TOPLANTISI
-TGC Gemlik ve TGC Gelibolu fırkateynlerinin Katar'a yapacakları liman ziyareti öncesinde, TGC Gelibolu Fırkateyni'nde bir basın toplantısı düzenleniyor. (Saat:19.00)

-TÜRK MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ "GÜNDEM 2011" TOPLANTISI
-Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Emin Sazak başkanlığında, Ankara Sheraton Otel'de "Gündem 2011" konulu sohbet toplantısı düzenleniyor.
-Toplantıya Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan'da konuşmacı olarak katılıyor. (Saat:12.30)

-"FRANSIZ KÜRESEL ÇEVRE FONU FİNANSMAN ANLAŞMASI" İMZALANIYOR
-KOSGEB ile Fransız Kalkınma Ajansı arasında, toplam bütçesi 3 milyon euro olan "Fransız Küresel Çevre Fonu Finansman Anlaşması" imzalanıyor. (Saat:14.30)

-OLİMPİYAT ÇOCUKLARI MEMUR-SEN'DE
-9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'de bulunan öğrenciler, Memur-Sen'i ziyaret ediyor.
-Mini bir konserin verileceği ve gösterinin sunulacağı ziyarette, uluslararası bilim olimpiyatlarında derece elde eden öğrenciler de, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu tarafından ödüllendiriliyor. (Saat:15.30)

-DÜNYA DEMİRYOLCULAR EYLEM GÜNÜ
-Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, Dünya Demiryolcular Eylem Günü dolayısıyla TCDD Ankara Gar önünde bir basın açıklaması yapıyor. (Saat:12.30)

-PARA POLİTİKASI KURULU TOPLANIYOR
-Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısı, bugün yapılıyor.

-200 BİN KÖYLÜ GEÇEN 7 YILDA İŞİNDEN OLDU
-Kırsal bölgelerde işsizlik her geçen yıl biraz daha artıyor. 2004 yılında köy ve kasabaların genelinde 414 bin işsiz varken bu rakam 2011 Mart ayı itibariyle 623 bin kişiye yükseldi. Kırsal bölgelerde işsizlik oranı Mart'ta yüzde 7.1 olarak gerçekleşti. Erkeklerde ise 2004 yılında yüzde 6.8 olan işsizlik oranı 1.9 puanlık artışla Mart 2011'de yüzde 8.7 düzeyine yükseldi.


(ANKA)