Bitlis merkezli 8 ilde FETÖ/PDY operasyonu: 17 gözaltı

Bitlis merkezli 8 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 17 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından FETÖ/PDY’nin askeri ve emniyet mahrem yapılanmasına yönelik Bitlis merkezli Kahramanmaraş, Sivas, Isparta, Batman, Adana, Trabzon ve Ankara'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Yapılan operasyonlarda, 10'u askeri, 7'si emniyet personeli olmak üzere 17 kişi gözaltına alındı. 

Edirne merkezli 5 ilde FETÖ operasyonu: 18 şüpheli hakkında yakalama kararı

Edirne merkezli 5 ilde FETÖ'nün mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 18 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi. 

Kayseri'de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Kayseri'de, FETÖ/PDY'nin 'askeri mahrem yapılanması'na yönelik soruşturma kapsamında, haklarında gözaltı kararı verilen 20 şüpheliden 15'i gözaltına alındı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, örgütün 'mahrem imam'ları tarafından kontörlü ve sabit hatlardan ardışık arandıkları ve örgüt içinde faaliyet gösterdikleri belirlenen, aralarında muvazzaf ve ihraç edilmiş askeri personelin bulunduğu 20 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 20 şüpheliden 15'i, yakalanarak, gözaltına alındı. 5 şüphelinin yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor. 

Ankara'da FETÖ operasyonu: 16 gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 2012 yılı Jandarma Astsubay Temel Eğitim Kursu sınavı soruşturması kapsamında, sınav sorularını alan ve dağıtılmasına aracılık eden çoğu ihraç/istifa subay/astsubay olan toplam 16 FETÖ/PDY şüphelisi hakkında gözaltı kararı verilmiştir.

İzmir'de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı kararı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, örgüte yönelik soruşturmalar kapsamında haklarında ByLock kaydı, aleyhe ifade, örgütün tepe yönetimi ile irtibat ve benzeri deliler bulunan 15 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Şüphelilerden 10'unun gözaltına alındığı, operasyonun devam ettiği belirtildi.