Kazan, kritik bir sürece girildiğini Başbakan ve ana muhalefet parti liderinin de koruma tedbirlerinin artırılması gerektiğini söyledi.

Eski Adelet Bakanı ve Saadet Partisi Bursa milletvekili adayı Şevket Kazan, Bursa Valisi Şahabettin Harput'u makamında ziyaret etti. Ziyaret sonrası gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Kazan, Türkiye'nin kritik bir sürece girdiğini kaydetti.

Bundan sonraki kritik süreçte dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Kazan şunları söyledi:
"Çünkü seçim yaklaştıkça hassas korumaların daha dikkatli olması lazım. Aynı zamanda Başbakan'ın değil tüm siyasilerin özellikle başbakan ve ana muhalefet liderlerinin geçeceği yolların, güzergahların iyi korunması, iyi tedbir alınması lazım. Kastamonu'da meydana gelen olay fevkalade üzücü olaydır. Tabiatıyla tahkikatı çok iyi yapılmalıdır. Bu olayın failleri en kısa zamanda bulunmalıdır. İlk anda bu gibi olaylara PKK'nın bir eylemi olarak bakıyoruz, öyle değerlendiriyoruz; ama bu araştırma iyice yapılmalıdır."

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde Ankara'nın göbeğinde bir dizi suikast teşebbüslerinin olduğuna dikkat çeken Kazan, Kastamonu'daki olayda Başbakan Erdoğan'ın korumalarının koruma araçlarına yönelik bir suikast olduğunu kaydetti. Tahkikat sonucunda olayın netleşeceğini belirten Kazan, "Olay iyice araştırılmalı." dedi.

CHA