Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı’nın 2 Mayıs’ta 81 il emniyet müdürlüğüne yazı gönderdi. 

“Çok gizli” ibaresiyle gönderilen notta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerinde polislere yönelik eylem olacağı belirtilmişti. 

Radikal gazetesinde yer alan habere göre; bu konuda haklı çıkan istihbarat raporunda PKK’nın F-16 pilotlarına eylem planladığının da duyurulduğu ortaya çıktı. Bu amaçla Kandil’de bomba eğitimi almış 100 PKK’lının şehirlere gönderildiği belirtildi. 

PKK’lılara cep telefonu ve salça kutusu kamuflajlı tuzak bombalar yapımının öğretildiğine dikkat çekilen raporda, “Sözde Yürütme Konseyi’nin verdiği talimatla örgüt mensupları ve şehir yapılanmasında (KCK) faaliyet gösteren militanlar araçların altına kolayca yerleştirilebilen mıknatıslı bombalar ile polis ekipleri ve savaş uçağı pilotlarının özel araçlarını patlatmayı tasarladıkları yönünde duyumlar alınmıştır” denildi. 

Emniyet Genel Müdürlüğü F-16 pilotlarına eylem planı konusunda Genelkurmay Başkanlığı’nı da bilgilendirdi. 

Yazıda, “olası silahlı ve bombalı eylemlere karşı tüm personelin önce kendi can güvenliğini ön planda tutarak arama ve kontrollere önem vermesi, istihbarat çalışmalarına ağırlık vermesi” istenildi.


Radikal