Bugün yeni tasarım ve formatıyla yayınlanan Radikal gazetesi, manşete herkesin gözünü diktiği, dinlemeye tek muhatap gördüğü Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı taşıdı. ‘Dijital Kale’ olarak adlandırılan kurum binasında 8 saat geçiren Radikal mühabirleri, çarpıcı bilgiler derledi.

Deniz Zeyrek’in kaleme aldığı, Mide Tuduk’un görüntülediği özel röportajda, TİB Başkanı Fethi Şimşek önemli açıklamalarda bulundu. Binada her işlemin dijital ortamda yapıldığını, kağıdın neredeyse hiç kullanılmadığını söyleyen Şimşek, “Biz sadece kayıt tutuyoruz ve kayıtları MİT’e, Jandarmaya ve polise veriyoruz” dedi.

Haberde, sadece 120 kişinin çalıştığı TİB’in dün mahkemelerden gelen 15 bin 870 ayrı kararda tek tek sıralanan 75 bin 538 telefonun tüm işlemlerini kaydettiği belirtiliyor.

Kaydedilen veriler arasında konuşmalar, kısa mesajlar ve fakslar ile elektronik mesajlar da var. Bu kararların 6 bin 538’i adli soruşturmalar kapsamında polis ve jandarma üzerinden gelen ‘adli dinleme’ kararları. 8 bin 352 karar ise terör ve örgütlü suçlarla mücadele kapsamında mahkemelerden karar aldıran MİT, Jandarma ve polisin ‘istihbarat’ çalışmaları kapsamında.

Haberin devamı için lütfen tıklayınız.