Özbek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, PAÜ'nün bu tür olumsuzluklarla gündeme gelmesinin kendilerini üzdüğünü belirterek, "Üniversite yönetiminin tarafgir tutumunu uzun zamandır yakından takip ediyoruz. Yönetimin bu tutumu, arkadaşlarımızı mağdur etmektedir. İktidarı kadrolaşma, kendilerine yandaş olanları kayırmayla suçlayanların, onlarla yarış içinde olduğuna şahit oluyoruz." dedi. PAÜ yönetimini ideolojik davranmakla suçlayan Özbek, "Çalışanları taraflara ayırıp bazı gruplara karşı tamamen taraflı ve ideolojik davranan PAÜ yöneticilerinin makamları ve şahıslarına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Çalışanlara yaptıkları baskının bedelini, hukuk önünde ödeyeceklerdir." diye konuştu.

Baskıcı ve ideolojik ayrım yapan yöneticilerin PAÜ gibi bilim yuvası bir kuruma yakışmadığını kaydeden TES Şube Başkanı Özbek, "Bu tür önyargılı ve art niyetli kişilerin idari karolarda bulunması, hem PAÜ hem ülke hem de dünya bilimi için son derece büyük talihsizliktir. İdarecilere bir an önce bu tür yanlışlardan dönmelerini, üniversite ortamını sabote etmekten vazgeçmelerini tavsiye ediyoruz. Aksi takdirde asli görevi özgür bilim üretmek ve öğretim yapmak olan üniversitelerimizin kavga ve çekişme ortamına çekilmesi hiç kimseye fayda getirmeyecektir." ifadelerini kullandı.

PAÜ yöneticilerinin baskılarının, Fen Edebiyat Fakültesi'nde zulme dönüştüğünü iddia eden Necati Özbek, "Buradan PAÜ yönetimini uyarıyoruz. Yanlı tutumunuz, çalışanları birbirine yabancılaştırmakta ve öfkelendirmektedir. Bir an önce baskıcı tutumunuzdan dönün ve bunun tedbirlerini alın. Yoksa bundan sonra yaşanacak olumsuzlukların müsebbibi, başta PAÜ Rektörü Ardıç olmak üzere tüm idari kadro olacaktır." şeklinde konuştu.

Özbek, Prof. Dr. Necdet Ardıç'ın bu tutumunun, bir sonraki rektörlük seçiminde daha fazla oy almak için kadrolaşma çabası olduğunu da öne sürdü.

(CİHAN)