Türkiye açısından hayal edilemeyecek bir noktada olduklarını dile getiren Ergin, tüneldeki ışığın görüldüğünü, Yargıtay'da bekleyen 1,2 milyon dava dosyasının 850 binlere indiğini ifade etti.

Bakan Ergin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin Hatay'a 40 derslikli imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu inşası projesi protokol törenine katıldı.

TOBB İkiz Kuleler'de yapılan törende konuşan Ergin, geleceğe yapılabilecek en hayırlı ve akıllı yatırımın insana ve eğitime yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Türkiye'de adli sistemin hızlanması için birtakım çalışmalar yapıldığını anlatan Ergin, Yargıtay ve Danıştay için yeni dairelerin kurulması ve üyelerin seçilmesinin çok önemli bir sıçramaya yol açtığını ifade etti. Yargıtay'da bekleyen 1,2 milyon dava dosyası varken bu sayının 850 binlere indiğini anlatan Ergin, o dosyaların da bitirileceğine inandığını söyledi.

Toplam yargılama sürelerinin en geç bir yıla düşürüleceğine dikkat çeken Ergin, stokta bekleyen dosyaların erimesi için Yargıtay üyelerinden bu çalışmayı devam ettirmelerini istedi. Ergin, Türkiye açısından hayal edilemeyecek bir noktada olduklarını, tüneldeki ışığın görüldüğünü belirtti.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, eğitime önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Hisarcıklıoğlu, TOBB'un Türkiye genelinde eğitime yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuşmaların ardından TOBB'un Hatay'a 40 derslikli imam hatip lisesi ve 300 kişilik öğrenci yurdu inşası projesi protokolü imzalandı.




AA