Ergin, Kanal 7'de canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Ergin, "Gezi olayları sırasında Eskişehir'de hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz'ın görüntüleri ortaya çıktı. Bununla ilgili hukuki süreç ne aşamada" sorusu üzerine, olayın olduğu andan itibaren adli mercilerin üzerine düşeni titizlikle yerine getirdiğini ve getirmeye davet ettiğini söyledi.Toplumu derinden etkileyen böyle acı bir hadise meydana geldiğinde faillerinin yakalanması için yapılması gereken her şeyin yapıldığını anlatan Ergin, "Oradaki bir esnafın kamera kayıtlarını silmesinden sonra, kamera kayıtlarının tekrar kurtarılması için savcılık tarafından kayıtlar doğrudan jandarma kriminal laboratuarlarına gönderilmiştir. Orada görüntüler elde edilmiş, görüntülerden yola çıkılarak şüpheliler tespit edilerek bunlardan 5'i yakalanmış ve tutuklanmıştır. Bu anlamda savcı, elindeki soruşturma dosyasına bağlı olarak tahkikatını devam ettiriyor" diye konuştu.
 
VALİYE YANLIŞ TESPİT ELEŞTİRİSİ
 
Eskişehir Valisi'nin "arkadaşlarının dövdüğüne" ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Ergin, "Olayın sıcaklığıyla yapılacak açıklamaların sağlıklı olmayacağını da gösteren bir beyandır. Bir hadise cereyan ettiğinde öncesini, anını ve sonrasını birlikte değerlendirmek, sağlıklı hareket etmek önemli" ifadesini kullandı. Ergin, "Bu tür adli vakalarda delilleri toplama noktasında titiz ve aceleci olmak önemli. Ancak hüküm kurmak için acele etmemek gerekiyor. O yanlış bir tespit olmuştur" yorumunda bulundu.


 İnanılır gibi değil! Bu yöntem ingilizce konuşturuyor. Uzmanların tavsiye ettiği ingilizce konuşma yöntemi nedir? Tıklayın!
 
"ALİ İSMAİL'İN AİLESİNİ ZİYARET ETTİM"
 
Soru üzerine Ergin, Ramazan Bayramı'nın 3. günü Hatay'da Kormaz'ın ailesini ziyaret ettiğini, başsağlığı dilediğini ve soruşturmanın gidişatıyla ilgili endişeye mahal olmadığını, soruşturma birimlerinin son derece ciddi ve titiz olayın üzerine gittiklerini, bu konuda birtakım tespitleri olduğunu aileyle de paylaştığını kaydetti.