Ergin "Çok net söylüyorum.Türkiye'nin geldiği nokta ortada, bu şapkadan tavşan çıkmaz. Anadolu'da bir söz var; yürüyen atın başına vurulmaz." dedi.

Kanal A'da gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu "Görüş Farkı" programına katılan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, gündemdeki konuları cevaplandırdı. Bakan Ergin, 'AK Parti'ye ikinci kapatma davası mı geliyor?' şeklindeki soruya cevap verdi. Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile çağdaş demokrasi yolunda koşar adım mesafe aldığını savunan Bakan Ergin, kapatma davası dedikodularına, "Şimdi siz Türkiye'nin bu manzaraya gelmesini sağlayan, bu Türkiye'yi oluşturan AK Parti'ye karşı nasıl bir dava düşünebilirsiniz?" sözleriyle tepki gösterdi. Ergin, "Çok net söylüyorum. Bu şapkadan tavşan çıkmaz, ama olağanüstü yetenekli bir illüzyonist olur mu? Olmayacağı düşüncesindeyim. Bu millete, ülkeye yakışan bir tablo asla olmaz. Bunun ihtimalinin konuşulması bile Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür." şeklinde konuştu.


"AYNI İTHAMLAR MENDERES VE ÖZAL'A DA YAPILDI"

AK Parti'ye 'sivil dikta, telefon dinleme' iddiaları nedeniyle dava açılabileceğine ilişkin iddialara cevap veren Adalet Bakanı Sadullah Ergin, aynı ithamların Menderes ve Özal'a da yapıldığını hatırlattı.

Bakan Ergin, "Milletten sandıkta destek, medet bulamayanlar bu tür zorlamalarla illüzyonistliğe soyundu geçmişte. Bunların hiçbirinin Türkiye'ye de kendilerine de fayda vermediğini yakın siyasi tarih bize gösteriyor. Anadolu'da bir laf vardır; Yürüyen atın başına vurulmaz derler. Türkiye'ye koşar adım ufuk açıcı hedeflere koşuyor. Koşan, yürüyen atın başına vurulmaz." diye konuştu.

Bakan Ergin, 'Bu iddialar dedikodu mu?' şeklindeki soruya ise, "Türkiye coğrafyasında bu ihtimali görmüyorum. Şu anda AB müzakerelerini yürüten bir hükümetin böyle bir muameleyle karşı karşıya kalacağına ihtimal vermiyorum." karşılığını verdi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti'nin anayasa değişikliği yapamayacağını savunan Yargıtay Eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu'na da sert çıktı. Ergin, "Sayın Kanadoğlu meşruiyetin kaynağı değildir. Kendi meşruiyetine baksın." ifadelerini kullandı. (CİHAN)