Diyarbakır Adliyesi önünde yapılan açıklamada, Tahir Elçi cinayetinin günlük siyasi hesaplara alet edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyleyen Sağkan sözlerini şöyle sürdürdü.

“İsteniliyor ki bir yargılama yapılıyormuş gibi gösterilirken bu hukuksuzluğa, o yargılamaya katılan savunma makamı da alet olsun. Oysa biz hep adil yargılanma hakkını savunduk, bugün de aynı noktada duruyoruz. Tahir Elçi’nin katilleri ortaya çıkartılıp en ağır cezayı alana kadar da aynı noktada durmaya devam edeceğiz. Bu yargılamanın soruşturma ve kovuşturma aşamalarının başından sonuna hukuksuzlukla devam ettiğini defalarca kez izah etmeye çalıştık. Ancak mahkemenin aldığı son karar, süreci tüm çıplaklığıyla ortaya çıkartmıştır. Bir tanığın dinlenmesi kararı verildikten sonra ara kararla hiçbir gerekçe gösterilmeden o tanığın dinlenmesinden oy çokluğuyla vazgeçilmiştir. Tahir Elçi cinayetinin günlük siyasi hesaplara alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Sorumlular ortaya çıkartılıp hak ettiği cezaya çarptırılana kadar Diyarbakır Baromuzun yanında, meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sözümüz sözdür.”

Diyarbakır Barosu Başkanı Av. Nahit Eren de tanık dinleme kararından vazgeçilmesi yönünde oy kullanan Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerini, Tahir Elçi davasından el çekmeye davet etti.

Basın açıklamasına, Av. Tahir Elçi’ni eşi Av. Türkan Elçi, Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses, Şırnak Barosu Başkanı Av. Rojhat Dilsiz ile bazı barolarımızın yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda avukat da katıldı.