Jandarma ekipleri, Özalp ilçesine bağlı Bodurağaç köyünde, durumundan şüphelendikleri A.R.S. ile T.S'yi, yakın takibe aldı. Şüphelilerin, bir bağımsız adayın adına basılmış mühürlü, aslına uygun şekilde düzenlenmiş sahte oy pusulasını, vatandaşlara dağıtmaya çalıştığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan A.R.S. ile T.S'nin, Jandarma Komutanlığındaki işlemleri devam ediyor.

Öte yandan Van'ın, Akköprü ve İskele mahallelerindeki okullarda, başkasının yerine oy kullanmaya çalışan M.T. ile K.A, sandık başkanları tarafından fark edildi. Durumun polise bildirilmesi üzerine M.T. ile K.A. gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

 

3 kişi gözaltına alındı

Batman'da seçmene baskı yaptıkları iddiasıyla 3 kişi gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Yavuz Selim Mahallesi'ndeki Yavuz Selim İlköğretim Okulu çevresinde bir grubun, oy kullanmaya gelen vatandaşlara müdahale ettiği ve araçları taşladığı belirlendi. Polis seçmene baskı yaptıkları iddiasıyla 3 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma sürüyor.

 

Aranan 39 kişi, sandık başında yakalandı

Sivas'ta çeşitli suçlardan aranan 30 kişi, sandık başında yakalandı. Alınan bilgiye göre, il merkezi ve ilçelerde oy kullanılan okullarda Sivas Emniyet Müdürlüğü ekiplerce yapılan çalışmalar sonucu, çeşitli suçlardan aranan 30 kişi gözaltına alındı. Oy kullanma işleminin ardından polis ekiplerince hastaneye götürülen kişiler, adli tabipliklerde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra karakola teslim edildi. Aranan kişilerin, işlemlerin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

 

Propaganda yaptığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı

İzmir'in Konak, Buca, Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde, yurttaşlara oylarını bağımsız adaya vermeleri için örnek oy pusulasıyla propaganda yaptığı ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı. Alınan bilgiye göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, oy kullanılan bölgelerde örnek oy pusulalarıyla bekleyen kişilerin yurttaşları yönlendirmeye çalıştıkları yönündeki ihbar üzerine denetim yaptı.

Ekipler, Konak, Buca, Bornova ve Karşıyaka ilçelerinde özellikle okuma yazması olmayan kişilere BDP'nin desteklediği bağımsız adayların pusuladaki yerlerini göstererek, oylarını bu kişilere vermelerini istedikleri belirlenen 8 kişiyi gözaltına aldı. ''Propaganda yasağına muhalefet'' iddiasıyla haklarında işlem yapılan zanlıların, ifadelerinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılacağı bildirildi.


AA