Telefonla arayarak, "Ben savcı İlhan, kimliği belirsiz kişiler hesabınıza girerek başka yerlere para aktardı. Onları takip etmek için vereceğimiz hesap numarasına para yatırın, sonra iade edeceğiz." diyen şahıslar, Kantarcıoğlu'nu 15 bin TL dolandırdı. Hesaba parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan Kantarcıoğlu polise başvurdu. Şanlıurfa'da yakalanan 3 zanlı, 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


Vatandaşları cep telefonlarından arayarak, 'Şu an devlet adına önemli bir operasyon yürütüyoruz' gibi asılsız beyanlarda bulunarak verdikleri hesap numaralarına para aktarılmasını isteyen dolandırıcıların son kurbanı Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu oldu. Geçen yıl yaşanan olayda kendisini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'savcı İlhan' olarak tanıtan dolandırıcı, Kantarcıoğlu'na, "Terör örgütünden hesabına para aktarılmış. Parayı başka bir hesaba aktarmamız gerekiyor. Vereceğimiz hesap numarasına 15 bin TL aktar ve kimseye bilgi verme. Yatıracağın parayı takip ederek teröristlerin kimliğine ulaşacağız. Daha sonra adliyeye gelin sizi kapıda karşılayacağım." dedi. Parayı yatırdıktan sonra adliyeye giden Kantarcıoğlu, dolandırıldığını anladı. Savcıya başvurarak dolandırıcılar hakkında şikâyetçi oldu. Yapılan araştırmada paranın Şanlıurfa'da ikamet eden Abdulaziz Daş'ın hesabına yatırıldığı belirlendi. Dosya Şanlıurfa'ya gönderildi. Dolandırıcıların para çekmek için Şanlıurfa'daki banka şubesine giriş-çıkış görüntülerini inceleyen polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dolandırıcılar hakkında hazırlanan iddianamede, bankanın kamera kayıtlarından Abdulaziz Daş'ın tespit edildiği, Daş'ın ifadesi doğrultusunda sanık İsmail Tekkol ve Ayhan Yayla'ya ulaşıldığı kaydedildi. Sanıkların telefon görüşmelerinin dökümleri, bankaların güvenlik kayıtlarının önemli bir delil olduğu hatırlatıldı. Sanıkların ayrı ayrı ağır ceza mahkemesinde cezalandırılması talep edildi. Mağdurun Anayasa Mahkemesi üyesi olması, arayan kişinin kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıtmasının da aldanılacak düzeyde bir hile olduğuna dikkat çekildi. Mahkeme, suçun işleniş biçimine ve neticenin ağırlığına göre sanıkları ayrı ayrı 3 yıl hapis ve günlük 20 lira olmak üzere 300 gün adli para cezasına çarptırdı.




Zaman