Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın makam faksından, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'e "dinleniyorsun dikkatli ol" anlamını taşıyan hakkında alınan dinleme kararıyla ilgili faks çekildiği ortaya çıkmıştı.

Yalçınkaya, kendi faksından Cihaner'e neden böyle bir faks çekildiğini günlerdir açıklamıyor. Çekilen faksın belgesi aramalarda ortaya çıkmış ve delil klasörlerine girmişti.

Şamil Tayyar bugün Yalçınkaya'yı Cihaner'e neden böyle bir faks çektiğini açıklamaya davet etti.

--------------------------------------------------------------------------------


Yalçınkaya neden susuyor?

Şamil Tayyar -Star


Yargıtay binasında yer alan Siyasi Partiler Bölümü'nden şimdi Ergenekon sanığı olan Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner'e dinlendiğine ilişkin mahkeme kararının fakslandığı yolundaki Vakit Gazetesi'nde çıkan haber, ortada kaldı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın bu konuda nasıl yol izlediğini bilmiyoruz. Özellikle kapatma davalarında izlediği yönteme ilişkin ağır eleştiriler yöneltsem de kişisel olarak, başsavcının böyle bir faksı çektiğine inanmıyorum.

Ancak, başsavcının hem kendini hem kurumunu töhmet altında bırakan bu duruma açıklık getirmesinin görevi olduğunu kanaatindeyim.

Gizli mahkeme kararını kim faksladı?

İŞTE O FAKS, İŞTE O HABER


Yargıtay binasında yer alan Siyasi Partiler Bölümü'nden İlhan Cihaner'in telefonunun dinlendiğine yönelik mahkeme kararı İlhan Cihaner'e fakslanmış. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait 0 312 425 99 .. numaralı telefondan 31 Aralık 2009 tarihinde saat 14:03'te Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'e faks çekilmiş.








İLHAN CİHANER NEDEN DİNLENMİŞ?

İlhan Cihaner'e gönderilen faks metninde, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı yer alıyor.

Kararda; Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin 14 Ekim 2008'de İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak Ergenekon soruşturması kapsamında 50 hakim ve savcının iletişimin tespiti ve dinlenmesini talep ettiği görülüyor. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi de, söz konusu talebin ardından Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in ev, iş ve cep telefonlarını dinlemeye almış.

İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi kararında; "Ergenekon Terör Örgütü'nün hiyerarşik bir yapıya ve çok katı bir disiplin içerisinde olması ve bu sebepten ötürü örgüt üyelerinin örgüt içinde sadece kendi bilmeleri gereken kimselerle irtibatlı olabilmelerine izin verilmesi ve örgütün diğer üyelerini tanımalarına izin verilememesi, örgütün amaçları doğrultusunda kamuoyunda infiale sebep olabilecek nitelikte eylemler gerçekleştirebilecek kadar tehlikeli olması, başka yöntemlerle suçluların ve eylemlerinin ortaya çıkarılmasının mümkün bulunmaması nedeniyle talep doğrultusunda karar verilmesi gerekmiştir" deniliyor.

YALÇINKAYA VE EMİNAĞAOĞLU SUSKUN KALDI

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu, İlhan Cihaner'e süren soruşturmayla ilgili neden faks çekildiği ve söz konusu faksın içeriği hakkında konuşmaktan kaçındı.