Başbakan Erdoğan'a yönelik parola skandalı ile uzun süre tartışılan Erdek Mayın Filo Komutanlığı, NATO tatbikatından dönen donanma gemisinde kaçak sigara ve içki getirildiği iddiasıyla yeniden gündeme geldi.

BAKIM YAPILDI

İddialara göre, Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nin 6 Mayıs 2010 tarih ve 2010/134 müt. sayılı arama ve el koyma kararına binaen gemiye baskın yapıldı.

Askeri Savcı Üsteğmen Mustafa Ufuk Kök denetiminde, NATO tatbikatından dönen Yüzbaşı Mustafa Denizkuşu komutasındaki TCG Edremit Gemisi'ne yapılan baskında 5 bin paket kaçak sigara ve 300 şişe içkinin yasa dışı yollardan ülkeye sokulduğu belirlendi. Görev dönüşü bando eşliğinde törenle karşılanması planlanan gemiye savcılık, maliye ve gümrük ekipleri tarafından yapılan baskında Bandırma Gümrük Muhafaza memurları Evren Yaman ve Feyyaz Karabulut'un da hazır bulunduğu belirtildi.

İhbar yapanı gündemine almış!

Gemiyi karşılamaya gelen ailelere durumla ilgili açıklama yapan Tümamiral Atilla Kezek'in ise parola skandalında olduğu gibi olayı değil de ihbarı yapanı gündemine aldığı öne sürüldü. Tezek'in savcılık incelemesi sonçlanmadan ailelere; "Sahte bir ihbar yapılmış, ben bu ihbarı yapanı bulacağım, personeli de korumak için elimden geleni yapacağım" dediği ileri sürüldü. Ayrıca Deniz Teğmen Abdullah Gökhan Ercan, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Savaş Temel ve Astsubay Kıdemli Üstçavuş Ertan Aksoy'un kaçakçılık olayına adlarının karıştığı belirtildi.

BUGÜN