Alkollü olduğu öne sürülen Gurur Ş., 23 Şubat Salı günü Ayfonkarahisar’da İstiklal Mahallesi’ndeki çiğköfteciye girdi ve acısız bir çiğköfte dürüm sipariş etti. Ş., gelen çiğköftenin acılı olduğu gerekçesiyle iş yeri çalışanı Yılmaz Koç’a elindeki çiğköfte dürümünü fırlatıp, saldırdı. Küfürler eden Gurur Ş., Koç’a yumruklar savurdu. Polis, Gurur Ş.’i yakalayıp, gözaltına aldı. Olayla ilgili Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede, Gurur Ş.’in, ‘silahla kasten yaralama, tehdit ve hakaret’ suçlamalarından 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede “Çiğköfte dürümünün ebadı, sertliği ve atılan mesafenin yakınlığıyla müştekinin yüzüne isabet etmesi, sonrasında şüphelinin öfkesine hâkim olamayarak tekme ve tokatla eylemine devam etmesi nedeniyle, yüze fırlatılan çiğköfte dürümünün yaralamaya elverişli silahtan sayılması gerekmektedir” denildi.

ÖZÜR DİLEMİŞLER

Öte yandan Gurur Ş. ile bu olaydan sonra işyerine saldıran kardeşi Hüseyin Ş.’in, serbest bırakılmalarının ardından işyerine ziyarette bulunduğu ortaya çıktı. Çiğköfte işletmesinin sahibi Abdulkadir Demirel, “Özür dilediler. Bizim mala zarar vermeden dolayı bir şikâyetimiz vardı, zararımız karşılandı. Biz şikâyetimizi geri çektik. Arkadaşımızın, çalışanımızın şikâyeti devam ediyor” dedi.