BİMER'E ŞİKAYET ETTİ

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre; Sanıklardan Kadir Ö.'nün annesi Fatma Ö. uzun tutukluluğa karşın kamu davası açmayan Isparta Cumhuriyet Savcısı'nı BİMER'e şikayet etti. Başsavcılık Hazırlık Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı'nın Denizli'nin Kaklık Kasabasında yaşayan Ö.'e gönderdiği resmi cevapta eşine az rastlanır ifadeler kullandı.

KATİP KİFAYETSİZ

Savcı, kendilerini BİMER'e şikayet eden Fatma Ö.'e zabit katibinden dert yanarak aynen şöyle dedi:

“17 Şubat 2018 tarihinde BİMER'e yapmış olduğunuz müracaatınıza konu olay ile ilgili soruşturma dosyası 20 Şubat 2018 tarihinde alınan kesin adli rapor ile tekamül etmiş olup, 21 Şubat 2018 tarihinde raporun UYAP sistemi üzerinden Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca gönderilmesine müteakiben dosyada Ek-Kovuşturmaya Yer Olmadığına Dair karar hazırlanarak, iddianame kaydı yapılmış olmasına rağmen katip yetersizliği, iddianamenin yazımı aşamasında görevlendirilen zabit katibinin yazım hızının çok düşük ve kifayetsiz olması (yazım hatalarının düzeltilmesi bile ayrı bir zaman almakta olup çalışma hızını ve konsantrasyonunu kötü yönde etkilemektedir)

SİNİRLERİMİ BOZUYOR

Ayrıca, katibin şeker hastalığını bahane ederek yavaş, vurdumduymaz bir şekilde çalışması ve Cumhuriyet Savcısı tarafından uyarılmak istenildiğinde ise kafatutar şekilde davranışlar sergilemesi sebebiyle Cumhuriyet Savcısının sinirlerini bozması ve iddianamenin bizzat Cumhuriyet Savcısı tarafından yazılmaya devam ediliyor olması sebebiyle iddianame yavaş ta olsa tamamlama aşamasına gelmiş olup en kısa süre içinde Mahkemeye gönderilecektir. Bilgi edinilmesi rica olunur.”