Ergenekon sanığı Başsavcı İlhan Cihaner, makam odasının aranması sırasında Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'ı ‘ne yaptığının farkında olmamakla' suçlamış, mahkemenin arama kararını ise ‘eşkıyalık' olarak yorumlamıştı. Muhteber Cihaner de, evinde arama yapılırken Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu'ya “Alçak” diye hakaret etmiş.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürütmekte olduğu soruşturma kapsamında 16 Şubat 2010 tarihinde Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in, Adliye Lojmanları'nda ikametine ait depoda arama yapıldı. Muhteber Cihaner, depodaki arama bittikten sonra evrakları inceleyen Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu'ya hitaben, “Siz kimin avukatlığını yapıyorsunuz, nasıl bu kadar çirkin olabiliyorsunuz, siz bu vatanın evlatları değil misiniz? Bunlar her kimin başının altından çıkıyorsa onlar alçak olacak, benim kocam kahraman olacak” şeklinde hakarete varan sözler söylemiş.

Cumhuriyet Savcısı Rasim Karakullukçu, kendisine hakaret eden Muhteber Cihaner'in sözlerini tutanağa geçirmiş. Söz konusu tutanak, iddianamenin delil klasörlerinde yer alıyor.



CİHANER DE ŞANAL'A HAKARET ETMİŞTİ

HSYK tarafından özel yetkileri alınan Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal'la İlhan Cihaner arasındaki diyalog görüntülü olarak yayınlanmıştı. İlhan Cihaner, savcılara şöyle hakaret etmişti:

Cihaner: Eşkıya gibi davranıyorsunuz.

Şanal: Eşkıya gibi davranmıyoruz. Şu anda oturuyoruz bakın.

Cihaner: Hayır, hayır... Eşkıyalık elinde silahla kılıçla olmaz...
Eşkıyanın değişik şeyleri var.

Şanal: Elimizde mahkeme kararıyla geldik buraya..

Cihaner: O karar da eşkıyalık. Öyle anlaşılıyor.

Şanal: Sizin düşünceniz öyle olabilir. Onu değiştirecek durumda değiliz.

VAKİT