Bursa Adalet Sarayı önünde infaz ve koruma memurlarını taşıyan servis otobüsüne yönelik terör saldırısında şehit düşen infaz ve koruma memuru Cengiz Yiğit için düzenlenen cenaze törenine katılan Bakan Bozdağ, yaşanan hain terör saldırısını kınadı. Şehitlerin bu milletin görünmez muhafızları olduğunu dile getiren Bozdağ, “Biz onların maneviyatından güç alıyor, onların bıraktığı vazifeyi onların gitmek istediği yolda koşarak yerine getirmeye devam ediyoruz” dedi. 

Bakan Bozdağ’ın konuşmasından bazı bölümler şu şekilde:

CEZA İNFAZ MEMURLARI DEVLETİN EMANETİNİ KORUYAN EVLATLARIMIZDIR

İnfaz koruma memurlarımız büyük bir özveri ve fedakarlıkla vazifelerini ifa etmektedirler. Gerçekten zor şartlar altında çalışmakta, vazifelerini kendilerine emanet edilen onların güvenliğini temin etmek için büyük bir gayretin içindedir. Biz devlet olarak şuna inanıyoruz. Cezaevlerinde olan tutuklu ve hükümlüler ailelerinin devletimize emanetidir. İnfaz koruma memurlarımız da bu emanetleri koruyan görevlilerdir. Onların canlarını korudukları gibi her türlü ihtiyaçları da karşılayan fedakarca çalışan evlatlarımızdır. Bu ilk şehidimiz değil. Daha önce de şehitlerimiz oldu. Yine aynı şekilde yargı görevi yapanlar arasında da şehitlerimiz oldu. İstanbul’da Mehmet Selim Kiraz savcımız makamında terör örgütü tarafından şehit edilmişti. Yine aynı şekilde İzmir’de polis memurumuz Fethi Sekin terör saldırısını önlemek için kendini teröristlerin önüne atmış ve terörle mücadele ederken o da orada şehit düşmüştür. Hem güvenlik güçlerimiz, hem hakim savcı görevi yapanlarımız, hem de infaz koruma memurluğu görevinde bulunan ve devletin başka hizmetlerinde görev yapan nice vatan evladını biz şehit verdik.

ŞEHİTLERİMİZ BU MİLLETİN GÖRÜNMEZ MANEVİ MUHAFIZLARIDIR

Türkiye Cumhuriyeti Devleti güçlüdür, kudretlidir. Terör ile teröristlerde ve onları destekleyen her türlü güçlü etkin ve kararlı mücadeleyi bugüne kadar yapmıştır bundan sonra da yapmaya devam edecektir. Hiçbir terör saldırısı Türkiye Cumhuriyeti Devletini kararlılığından geri adım attırmayacaktır. Ne yaparlarsa yapsınlar inlerine girmeye, onların yaptıklarının hesabını sormaya, terörü bitirmeye Türkiye Cumhuriyeti kararlıdır. Şehitlerimiz bu memleketin, bu milletin görünmez manevi muhafızlarıdır. Görünmez ordusudur. Biz onların maneviyatından güç alıyor, onların bıraktığı vazifeyi onların gitmek istediği yolda koşarak yerine getirmeye devam ediyoruz.

TERÖR SALDIRILARI VE ACI OLAYLAR OLMAMASINI TEMENNİ EDİYORUM

Şehidimizin ailesine öncelikle eşine ve henüz yaşları çok küçük olan evlatlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Rabbim onların bahtını açık etsin diye dua ediyorum. Ülkemizde bir daha böylesi terör saldırıları olmaması ve acı olaylar olmamasını temenni ediyorum. Şehidimize Rabbimden tekrar tekrar rahmet diliyor makamı cennet, mekanı ali olsun. Rabbim şehitlerine ikram ettiği gibi bu şehidimize de ikramını esirgemesin diye dua ediyor, peygamberimizin yanı başında onu da ağırladıkları arasına katmasını temenni ediyorum.