Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 7 yıl önce odasında gerçekleştirilen hain ve alçak terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı rahmetle anarak, “Bir Mehmet Selim Kiraz gitti, şu anda 23 bin Mehmet Selim Kiraz sadece hakim, savcı sınıfından, avukatlarımızı da koyduğunuzda yüz binleri bulan bir adalet ordusuna sahibiz” dedi.

İstanbul Adalet Sarayı’nda düzenlenen Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı Anma Törenine katılan Bakan Bozdağ, terör örgütleriyle mücadelenin kararlı bir şekilde süreceğini kaydetti. Teröristlerce şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşunun sadece ona değil, adalet sıkıldığını vurgulayan Bakan Bozdağ, terör örgütlerinin birer maşa olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Bozdağ’ın konuşmasından bazı bölümler şu şekilde:

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN TAMAMI BİRER MAŞADIR

7 yıl önce hain bir terör örgütünün alçak teröristleri tarafından şehit edilen Mehmet Selim Kiraz kardeşimin şehadete yürüyüşünün 7'nci sene-i devriyesi münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Bu vesileyle başta şehidimiz Mehmet Selim Kiraz olmak üzere tüm yargı şehitlerimizi asker, polis bu vatan için mücadele ederken gözünü kırpmadan şehadete yürüyen her bir şehidimizi ayrı ayrı rahmet, minnet ve dua ile yâd ediyorum. Mekanları cennet, makamları ali olsun diyoruz. İnancımız gereği şehitler ölmez, onlar diridirler biz bilmeyiz ama rabbim onları ayrı bir şekilde nimetlendirir. İnancımız bu şehitler ölmez ama teröristler, terör örgütleri ve onları besleyenler yok olmaya mahkûmdurlar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti uzun zamandır nice terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Neredeyse alfabede terör örgütlerinin isimlerinin sayacak harf kalmadı. Bilumum terör örgütleri diyorum. Ama şunu hepimiz çok iyi görüyor ve biliyoruz ki bu terör örgütlerinin tamamı birer maşadır. Türkiye Cumhuriyeti Devletine dönük siyasi ve başkaca hesapları olan emperyalist güçlerin maşalarıdır. Onların talimatıyla eylem yaparlar onların talimatıyla harekete geçerler.

TERÖRLE ETKİN KARARLI VE SÜREKLİ MÜCADELEMİZ SÜRECEKTİR

Bugün PKK terör örgütünün FETÖ terör örgütünün DHKP/C terör örgütünün ve diğer terör örgütlerinin tamamının ağa babalarını sizde çok iyi biliyorsunuz, biz de çok iyi biliyoruz, 84 milyon Türk vatandaşı da çok ama çok iyi bilmektedirler. Aziz milletimizin her bir ferdi bunlara karşı müteyakkızdır. Ama ne gariptir ki bir yandan hak, hukuk, adalet bir yandan emperyalizme karşı omuz omuza deyip ondan sonra dünyanın en büyük emperyalistlerinin kucağında bu ülkenin evlatlarına bu ülkenin savcısına, hakimine, avukatına, askerine, polisine kurşun sıkmayı meziyet zanneden alçakları terörü terör örgütlerini ve bunların güttüğü teröristleri bir kez daha Çağlayan Adliyesi'nden lanetliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti terör bitene kadar, terör örgütleri yok edilene kadar, en son terörist etkisiz hale getirilene kadar terörle etkin kararlı ve sürekli mücadelesini sürdürecektir. Hiç kimsenin bundan endişesi olmasın.

BU MİLLET TERÖRLE MÜCADELEYE KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR

Bu güne kadar herhangi terör örgütünün yaptığı terör eylemleri ile Türkiye Cumhuriyetinde aldığı bir mesafe yoktur. Bundan sonra da alacağı bir mesafe olmayacaktır. Sadece uşaklığını yaptıkları küresel güçlerin emrine hizmet etmeye devam edecek ama bu millet ve bu milletin evlatları onlarla mücadeleye kararlı bir şekilde devam edecektir. Biz PKK, FETÖ, DHKP/C ve diğer terör örgütleriyle mücadele ederken sadece bunlarla mücadele ettiğimizi düşünmüyoruz. Bunlara silah veren, bunlara para veren, bunlara eylem koordinatı veren ve bunları koyun gibi güden çobanlarıyla da, ağa babalarıyla da mücadele ediyoruz. Allah’ın izniyle dünden bugüne biz bu mücadelede milletimizin devletimizin aleyhine bir sonucun doğmasına izin vermedik. Bundan sonra da izin vermeyeceğiz.

KURŞUN MEHMET SELİM KİRAZ KARDEŞİMİZE DEĞİL ADALETE SIKILMIŞTIR

Şehit savcımız Mehmet Selim Kiraz yargıyı temsil ediyor. Yargı millet adına hüküm veriyor. Ama öte yandan adaleti ayakta tutan, adaleti tesis eden, adaleti dağıtan, milletin hak arama mücadelesinde onları hakka ve hakikate hakkı ne ise ona kavuşmasına vesile olan yüce bir görevi ifa ediyor. O yüzden teröristlerin Mehmet Selim Kiraz kardeşimize sıktığı kurşunlar sadece bir kahraman vatan evladını şehit eden kurşunlar değildir. Aynı zamanda adalete sıkılmış kurşunlardır. Aynı zamanda hukuk devletine sıkılmış kurşunlardır. Aynı zamanda hukuk düzenimize sıkılmış kurşunlardır. Birliğimize, dirliğimize, devletimize sıkılmış kurşunlardır ve biz bu kurşunları sıkanlarla mücadelemize bundan sonra da devam edeceğiz. Adalet ayakta, hamdolsun. Yargı görevini yapanlar ayakta, hamdolsun.

YÜZ BİNLERİ BULAN BİR ADALET ORDUSUNA SAHİBİZ

Bir Mehmet Selim Kiraz gitti, değerli babamızın ifade ettiği gibi şu anda 23 bin Mehmet Selim Kiraz sadece hakim, savcı sınıfından, avukatlarımızı da koyduğunuzda yüz binleri bulan bir adalet ordusuna sahibiz. Bizi terör eylemleriyle bitiremezler. Adalete hizmetten, adaleti ayakta tutmaktan, adaletin tecelligahı mekanlarda millete hakkını teslim etmekten asla alı koyamazlar. Koyamayacaklardır da. Bundan sonra da biz bunlarla mücadelemizi etkin bir şekilde inşallah sürdüreceğiz. Türkiye terörle mücadelesini etkin bir şekilde devam ettirerek yeni Mehmet Selim Kirazları yetkin bir şekilde yetiştirerek memleketimizin dört bir yanında adaleti tesis ederek ve ayakta tutarak milletimizin derdine derman olarak yoluna devam edecektir. Kimsenin tereddüttü olmamalıdır olmasında. Türkiye güçlüdür milletimiz güçlüdür.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET, MİNNET, VE DUA İLE YAD EDİYORUM

Bu milletin evlatları şehitlerini unutmaz. Şehitlerinin emaneti analarını, babalarını, evlatlarını kendi evlatlarından ayırt etmez. Bu milletin devleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti de bu milletin evlatları adına bu vazifeyi gerekli şekilde yerine getirir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada şehitlerimizin hatırasına, onların emaneti ana ve babalarına, eşlerine ve evlatlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bundan da kimsenin kuşkusu olmamalıdır. Ben bu vesile ile tekrar kahraman şehidimiz Mehmet Selim Kiraz kardeşimi bir kez daha rahmet, minnet, ve dua ile yad ediyorum. Bu vesile ile yargıda görev yaparken şehit olmuş diğer bütün şehitlerimizi askerden, polisten diğer kamu görevinden sivilden şehadete yürümüş her bir insanımızı ayrı ayrı rahmet minnet ve dua ile yad ediyorum. Rabbim bizleri şehitlerimin manevi hatırasına sahip çıkanlardan, onların yolundan gidenlerden gerektiğinde de şahadete gözünü kırpmadan koşanlardan eylesin diye dua ediyor hepinizi saygıyla Allah’a emanet ediyorum.