Yapımı yılan hikayesine dönen ve sürekli aksilikler yaşanan Seyrantepe projesiyle ilgili Danıştay'dan kötü haber geldi.  Galatasaray'ın Seyrantepe'de yaptırdığı stad projesi Danıştay tarafından iptal edildi...

Karar Galatasaray camiasında şok yaratırken, Işın Çelebi'nin açıklaması sarı kırmızılı camiada yüreklere su serpti.
Çelebi, Danıştay'dan çıkan kararın 2007'deki imar planıyla ilgili bir karar olduğunu belirterek, "TOKİ şu anda projeyi 2008 yılında çıkardığı plana göre yürütüyor. Danıştay'ın kararı 2007 imar planıyla ilgili olduğu için proje yürümeye devam edecek" dedi.  Çelebi ortada sorun olmadığını, çalışmaların aksamadan yürüdüğünü ve stadın planlanan zamanda bitirileceğini söylerine ekledi.

İşte yapılan açıklama:

Bugün çeşitli medya organlarında Seyrantepe Projesi’nin iptal edildiği yönündeki haberler 08.12.2009 tarihli 2 ay öncesine ait bir Danıştay kararına dayandırılmaktadır. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından, Seyrantepe Stadı ile ilgili İmar Planı değişikliğinin iptali istemiyle açılan davaya ilişkin olarak İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nce verilen 26.12.2008 tarihli red kararı Mimarlar Odası tarafından temyiz edilmiştir.

Danıştay tarafından verilen 08.12.2009 tarih ve 2009/11645 no.lu Kararla, söz konusu davanın bir üst ölçekli imar planlarının incelenerek yeniden görüşülmesi için dosya İstanbul 9. İdare Mahkemesi’ne geri gönderilmiştir.

Bu Karar’dan açıkca görüleceği üzere, Seyrantepe Projesinin iptali veya yürütmenin durdurulması söz konusu olmayıp, 2 ay önceki Karar’a dayandırılarak haber yapılması manidardır.

Türk Telekom Arena inşaatı herhangi bir duraksama olmadan iş programına uygun olarak devam etmektedir. Kamuoyuna duyurulur.

Galatasaray Spor Kulübü


TOKİ: ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Seyrantepe stadının inşasına ilişkin olarak uygulama ve çalışmaların onaylı planlar doğrultusunda devam ettiğini bildirdi. TOKİ'den yapılan yazılı açıklamada, İdare tarafından gerçekleştirilmekte olan Seyrantepe Stadının bulunduğu bölgeye ait 26 Haziran 2007 onay tarihli planların, Mahkeme kararlarına uygun olarak 14 Haziran 2008 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandığı belirtildi. Açıklamada, “Yapılan uygulama ve çalışmalar onaylı planlar doğrultusunda devam etmekte olup stat projesinin kaba inşaatı tamamlanma aşamasındadır” denildi.