Duruşmada başka soruşturmalardan tutuklu olan eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve Mehmet Baransu'nun da bulunduğu 9 tutuklu sanık ile 33 tutuksuz sanık hazır bulundu. Müştekileri ise avukatları temsil etti. Duruşmayı başlatan mahkeme başkanı Ali Öztürk, tutuklu sanıklardan Necmettin Karapınar'ın reddi hakim talebini aldı.

Sanık Karapınar, iddianamenin KHK kapsamında özetlenmesinin yasaya aykırı olduğunu, mahkemenin de bu kapsamda iddianameyi özetlenmesinin tarafsızlığına gölge düşüreceği iddiasıyla reddi hakim talebinde bulunduğunu açıkladı. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, reddi hakim talebini geri çevirdiğini belirterek, iddianamenin okunmasına devam etti.

Avukatların çoğu çekildi
Fenerbahçe Spor Kulübü avukat Abdurrahim Erol, bugün Silivri Cezaevinde tutuklu sanıklar için açık görüş haftası olduğunu, bu sebeple sanıklara aileleriyle görüşebilmeleri için izin verildiğini ve tutuklu sanıkların yarısının salonda hazır bulunmadığını ayrıca Baro tarafından görevlendirilen avukatların neredeyse tamamına yakınının görevden çekildiklerini belirtti.

www.fenerbahce.org sitesinde yer alan heber şöyle: Avukat Abdurrahim Erol şu ifadeleri kullandı: “Dün iddianamenin okunmasına başlanmıştı ve yaklaşık 200 sayfaya yakın bir okuma gerçekleşmişti. Geri kalan kısmının bugün bitmesini ve öğlene kadar biteceğini ön görüyoruz. Öğleden sonra hazır bulunan tutuklu sanıkların ifadelerle duruşmaya devam edilecek. Şöyle bir huşu var; Bu hafta Silivri Cezaevinde tutuklu sanıklar için açık görüş haftası.

Mahkeme bu kapsamda tutuklu sanıklara aileleriyle görüşebilmeleri için izin verdi. Dolayısıyla tutuklu sanıkların yarısı salonda hazır değil. Geri kalanlarında önemli bir kısmının avukatı Baro tarafında görevlendirilmişti. Baro tarafından görevlendirilen meslektaşlarımızın neredeyse tamamına yakını, önemli bir kısmı görevden çekildiler. Haliyle mahkeme bu hususu çözmek zorunda. Avukat görevlendirmesi için Baroya yazı yazacak, talepte bulunacak.

Dolayısıyla bu kapsamda olan tutuklu sanıkların belki avukatlarıyla görüştükten sonra savunma haklarını kullanabileceklerini öngörüyoruz. Dün 1 meslektaşımız çekilmişti. Bugün ise neredeyse tamamına yakını diyebileceğimiz sayıda meslektaşımız geri çekildi. O meslektaşlarımızla görüşmek gerek. Silivri’nin fiziki şartlarından mı? Uzak olması ve duruşmanın 4-5 gün sürmesi, diğer işlerinin aksaması gibi teknik imkan ve imkansızlıklardan mı geri çekildiler? Yoksa sanıklara yüklenen suçlardan dolayı mı onları savunmak istemediler? Bunları kendileriyle görüşmeden bir şey söylemek doğru olmaz.”
 
Cumhuriyet.com.tr