Suriye'nin Rasulayn bölgesinde PYD güçleri ve El-Nusra arasında yaşanan çatışmalardan dolayı Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bazı okullara mermiler isabet etmişti. Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, beraberindeki heyetle birlikte mermilerin isabet ettiği Mevlana ve Ceylan İlköğretim okullarına giderek incelemelerde bulundu. 
 
  ÖĞRETMENLERE PSİKOLOJİK SEMİNER VERİLECEK
 
  Konuyla ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, öğretmenlere yönelik rehberlik psikolojik tedbirleri çerçevesinde seminer vereceklerini belirterek, "Ceylanpınar ilçemizde maalesef bizim hiç tasvip etmediğimiz hiç hoşumuza gitmeyen sıkıntılı bir dönemi yaşıyoruz. Suriye'de yaşanan çatışmalar ilçemize de maalesef sirayet etmektedir. Rasulayn kasabasında meydana gelen olaylar bizi de huzursuz etmiş bulunmaktadır. Biz burada okulların açılmasıyla birlikte gerekli tedbirlerimizi almış bulunmaktayız, sınırda bulunan Mevlana ilköğretim okulumuz var, en çok isabetin aldığı en çok sıkıntının yaşandığı okullarımızdan birisi bu okulumuzda okuyan bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ilçe merkezinde daha arka taraflarda bulunan İMKB ilköğretim okulumuza nakletmek suretiyle böyle bir tedbir almış bulunuyoruz" dedi.
 
  İlci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mevlana ilköğretim okulu var, Ceylan ilköğretim okulumuz var buradaki sıkıntıları tespit etmiş bulunmaktayız bu öğrencilerimizin en ufak bir burnunun kanaması dahi bizi rahatsız ve huzursuz eder. Biz bu anlamda öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu okullarımızı çatışmaların olduğu dönem itibari ile nakledeceğiz. Bu öğrencilerimizin daha huzurlu daha iyi ortamlarda eğitim görmesi için gerekli tedbirlerimizi almış bulunmaktayız, tabii gönül isterdi ki bir an önce bu çatışmalar bitsin, gerçekten yanı başımızda yaşanan çatışmalar içimizi karartıyor. Bizi ve burada yaşayan halkımızı tedirgin etmiş bulunmaktadır, devletimiz güçlüdür devletimiz büyüktür her türlü tedbiri almaya muktedirdir ama elimizde olmayan sebeplerden dolayı böyle çatışmalar sirayet etmektedir. Bu çatışmaların bir an önce bitmesini bekliyoruz inşallah en kısa sürede bitmesini umuyoruz, arkadaşlarımıza öğretmenlerimize yönelik rehberlik psikolojik tedbirler çerçevesinde psikoloji seminerleri vereceğiz. Bu eğitimleri aldıktan sonra da arkadaşlarımız görevlerine gideceklerdir". 
 
  HAFTA SONLARI TELAFİ EĞİTİMİ YAPILACAK
 
  Hafta içi eğitim-öğretimi tehdit edecek unsurların olduğu zamanlarda hafta sonu telafi eğitimi vereceklerini belirten Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci konuşmasını şöyle sürdürdü: "Öğrencilerimize yönelik böyle tatil etmesi durumu olduğu zamanlarda ya da eğitim öğretimden uzak kaldığı dönemlerde bu öğrencilerimize yönelik hafta sonları telafi eğitimi yapmayı planladık. Telafi eğitimi çerçevesi içerisinde de bu öğrencilerimizin derslerinden geri kalmamalarını sağlayacağız, bununla ilgili çalışmalarımızda devam etmektedir. İnşallah bir an önce bu çatışmalar biterde öğrencilerimiz rahatlar". 
 
  YENİ ATANACAK ÖĞRETMENLERE KARŞILAMA EKİPLERİ KURULDU
 
  Yeni atanacak öğretmenleri havaalanı ve şehirlerarası otobüs terminalinde karşılayacak ekipler oluşturduklarını anlatan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Biz meslektaşlarımıza şimdiden yeni atanacakları görevlerinde başarılar diliyoruz, öğretmen arkadaşlarımız ilimize geldikleri andan itibaren kendilerine karşılama ekipleri hazırladık. Yani otogardan ve havaalanından kendilerini alacak şekilde karşılama ekiplerini oluşturduk" dedi. 
 
  "HİÇBİR SIKINTI YOK, YENİ ATANACAK ÖĞRETMENLER GELİP MESLEKLERİNİ İCRA EDEBİLİRLER"
 
  Ceylanpınar ilçesinde diğer öğretmenlerinde görev yaptığını hatırlatan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, "Öğretmenlerimiz rahat olsunlar bölgede diğer öğretmen arkadaşlarımız yaşıyor, halkımız yaşıyor dolayısıyla öğrencilerimiz var biz hep birlikte gönül birliği ettikten sonra Allah'ın izniyle bir sıkıntının olacağını düşünmüyoruz. Bu anlamda da rahat olsunlar gönüllerince gelip mesleklerini icra etsinler biz Urfa olarak bütün öğretmenlerimize gönlümüzü yüreğimizi açmış bulunmaktayız, yani öğretmenlerimiz gönül rahatlığı ile gelip burada çalışabilirler hiçbir sıkıntının olmadığını belirtmek isterim. Sadece anlık çatışmalardan dolayı Suriye tarafından seken kurşunlar geliyor yani onun dışında herhangi bir sıkıntı yok, bu anlamda da öğretmenlerimizin rahat olmasını istiyoruz, gönül rahatlığı ile tercih edip gelebilirler" şeklinde konuştu.