Olay, 5 Ekim 2006'da Seyhan ilçesi Hadırlı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, Fitnat V.'ın kız kardeşi, ablasını bir gece kulübünde Serdar T. ile tanıştırdı.

Eşi İbrahim V.'ın şehir dışında çalışmasını fırsat bilen Fitnat V. ve Serdar T. iddiaya göre sık sık birlikte olmaya başladı. Bir süre sonra şehir dışından eve gelen İbrahim V., eşinin gece dışarı çıkmasından şüphelenerek takibe başladı.

İbrahim V., Fitnat V. ve Serdar T.'yi yakalayınca tartışma çıktı. Eve gelen İbrahim V., eşini döverek, "Beni bu adamlamı aldatıyorsun, ikiniz de içki kokuyorsunuz" dedi. Bunun üzerine Fitnat V., Serdar T.'yi arayıp, "Gel beni al, bu adam artık bizim rahat rahat dolaşmamıza izin vermez. Sen bunu öldür" dedi.

'GÖMELİM Mİ, YAKALIM MI?'

Daha sonra bir otelde buluşan Fitnat V. ve Serdar T. İbrahim V.'ı öldürmek için plan yaptı. Eve giden Serdar T., İbrahim V.'ı bıçakladı. Kanlar içinde kalan adam öldü. Bu sırada, evde Fitnat ve İbrahim çiftinin 2 çocuğunun uyuduğu öğrenildi.

V.'ın cesedini önce poşetlere ardından çarşafa saran zanlılar, daha sonra  cesedi otomobilin arka koltuğuna koydu.

Bu sırada Fitnat V., "Bu cesedi yakalım" dedi. Serdar T., "Hayır yakarsak, çok koku ve duman çıkar. Bizi hemen yakalarlar, bence gömelim" dedi. Ancak şüpheliler cesedi yakmaya karar verdi.

Akaryakıt istasyonunda benzin alan Fitnat V. ile Serdar T. cesedi Hadırlı Mahallesi'nde bulunan bir çöp alanına getirdi. Fitnat V. öldürttüğü eşinin üzerine benzin dökerek cesedi yaktı.

Bir süre sonra, ortaya çıkan koku ve dumandan korkan şüpheliler olay yerinden kaçtı. Bölgede bulunan bir çöp toplayıcısının cesedi fark etmesi üzerine bölgeye jandarma ekipleri geldi.

Cesedin üzerinde kimlik çıkmaması üzerine ekipler, cinayetin faili meçhul olduğunu kayıtlara geçti. İbrahim V.'ın cesedi ise, kimsesizler mezarlığına defnedildi.

13 YILLIK PLANI, 'DNA' TESTİ BOZDU

Cinayetin ardından Fitnat V. ve sevgilisi Serdar T. yakalanmamak için plan kurdu. Eşi İbrahim V.'ın Kayseri'de iş bağlantısını olduğunu söyleyen Fitnat V. kayıp başvurusunda bulunacağını söyledi.

Fitnat V. Serdar T.'nin Kayseri'ye gitmesini ve oradan kendisini ankesörlü bir telefondan aramasını istedi. Serdar T.'nin Kayseri'den araması üzerine şüpheli kadın, 12 Ekim 2006'da Kayseri polisine giderek, eşinin kendisini aradığını, eve gelmedini ve kayıp olduğunu başvurusunu yaptı. Polis araştırmaları sonucu İbrahim V.'ın izine rastlamadı.

Bu sırada Fitnat V., 2009 ve 2010 yılında tekrar polise giderek, eşinin kendisini aradığını başka bir kadınla yaşamaya başladığını söyledi. Kayseri polisi, İbrahim V.'ın ikamet adresinin Adana'da olduğunu söylerek, dosyayı Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne devretti.

Bunun üzerine Adana İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, özel ekip kurulması talimatını verdi. Cinayet Büro Amirliği polisleri de, İbrahim V.'ın yakınlarını mercek altına alarak aynı zamanda 2006 yılında öldürülen kişileri incelemeye aldı. Jandarma bölgesinde yanmış halde bulunan isimsiz bir cesedin kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öğrenen polis, İbrahim V.'ın annesinden 'DNA' örneği aldı. Mezarın açılması sonucu cesedin İbrahim V.'a ait olduğu saptandı.

Ekipler, bunun üzerine İbrahim V.'ın eşinin geriye dönük cep telefonu kayıtlarını inceledi. Aynı zamanda Fitnat V.'ın Serdar T. ile ilişkisi olduğu da saptandı.

İbrahim V.'ın 5 Mayıs'ta öldürüldüğünden emin olan polisler, eşi Fithat V.'ın 2009 ve 2010 yılında telefonda görüştüğüne yönelik başvuruları olduğunu da öğrendi. Fitnat V.'ın yalan söylediğini anlayan polisler, şüpheli kadını gözaltına aldı. 

Sorgusunda cinayeti itiraf eden kadının, olayı 4 yıl önce ayrıldığı erkek arkadaşı Serdar T. ile birlikte işlediklerini iddia etti. Fitnat V.'ın öldürttüğü kocasının emekli maaşını 13 yıl boyunca barlarda harcadığı öğrenildi.

Polis tarafından yakalanan 2 çocuk babası Serdar T.'nin ayrıca Fitnat V.'dan olaydan sonra sürekli para istediği de öğrenildi. 

Emniyette sorguları tamamlanan Serdar T. ve Fitnat V., çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.