Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen forumu, “Vatan ve Cumhuriyet Birlikteliği” sözcüsü Öner Tanık yönetti. Ankara Barosu’nu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Erol Aras’ın temsil ettiği forumda konuşmacı olarak , ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı İsmail Tutoğlu, Engelliler Konfederasyonu Genel Başkanı Turan İçli, eski milletvekili Şahin Mengü ve Prof. Necdet Basa yer aldı.


Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı forumda konuşan Av. Aras, yargının siyasal iktidarın eline geçtiğini hatırlatarak 29 Ekim 2012 için “Önce 10 yıllık süreçte yargı ele geçirildi. Ardından Ulusal Bayrama gösteri yürüyüşü adı verildi. Eğer bu böyle olmasaydı, yargının güçlü olduğu bir Cumhuriyette, Ulusal Bayramını kutlayanlara gaz ve tazyikli su sıkılmaz, itilip kakılmazlardı" şeklinde konuştu.



Forumdan çıkan ortak sonuç, halkın 29 Ekim’de ayağa kalktığı ve bundan sonra da bu durumun bu şekilde devam etmesi gerektiği oldu. Forumda ayrıca, 10 Kasım’da Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü güçlü bir şekilde anmak için yapılacak hazırlıklar değerlendirildi.




Ankarabarosu.org.tr