Bursa Adliyesi önünde toplanan avukatlar, Türkiye'nin 'İhkak-ı hak' yetkisini kullanmasını istedi.

Hukuk Platformu üyeleri adına basın açıklaması yapan avukat Veysel Aşkın, saldırıyı şiddet ve nefretle kınadı. Türk gemisinin taşıdığı Türk Bayrağı ve içindeki yardım gönüllüleriyle uluslararası sularda gasp edildiğini dile getiren Aşkın, "İsrail terör çetesi halen ölü ve yaralı sayısını bildirmemektedir. Bu bazı rehinelerin de öldürülebileceği anlamına gelir." uyarısında bulundu.

"İsrail küresel kirli ve kanlı sermayenin şımarttığı 'nesebi gayri sahih çocuk' olarak etrafına kan ve gözyaşı, vahşet ve barbarlık ekmeye devam etmektedir." diyen Aşkın sözlerini şöyle sürdürdü: "Korsanlık dediysek Somalili korsanları kastetmiyoruz. Somalili korsanların savunmasız insanlara silahla ateş ettiğini hiç görmedik. Bu nedenle korsanlıktan daha beter bir terör eylemi ile karşı karşıyayız."

İsrail'e karşı hukuk ve siyasetin gerektirdiği bütün yaptırımların uygulanmasını isteyen avukat Veysel Aşkın, normal devlet gibi davranıncaya kadar bütün ilişkilerin kesilmesini istedi. Avukat Aşkın, Türk hükümetinden de bu konuda ciddi yaptırımlar beklediklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Devletimizden talebimiz; bir kez olsun milletin iradesine uygun davranması. Gazze'deki sivillere kimyasal silahlarla saldırı sırasında terörist İsrail ile iptal edilen askeri tatbikatların bir daha yapılmayacağını zannediyorduk. Oysa birlikte askeri tatbikatların devam ettiğini Başbakan yardımcımızın konuşmasından anladık. İsrail ile asla geri dönmemek üzere askeri bütün ilişkiler kesilmelidir."

İskenderun'da gerçekleştirilen hain terör saldırısını da nefretle kınayan Bursa Hukuk Platformu, iki saldırının zamanlamasına dikkat çekti. Genelkurmay Başkanlığının 1 Haziran itibari ile PKK terör örgütünün saldırılarını artıracağı yönündeki açıklamalarına atıfta bulunan avukat Aşkın, "Eşzamanlı olarak yapılan ve birbiriyle bağlantılı gibi gözüken bu ve devamında ki saldırıları da nefretle kınıyoruz. Her iki olaydaki şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, yaralıların ise birana önce sağlıklarına kavuşmasını temenni ediyoruz." şeklinde konuştu.

Ardından alkışlarla saldırıları kınayan Bursa Hukuk Platformu üyesi avukatları sessizce dağıldı.


Cihan