Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, İstanbul 13. Ağır Ceza'da önceki gün görülen birinci Ergenekon davası duruşmasında mahkeme heyetinden önemli taleplerde bulundu. Buna göre, OYAK Güvenlik çalışanı Ethem Katmer ile tutuklu sanık İsmail Sağır'ın talebi doğrultusunda Aysel Sağlam tanık olarak dinlenecek. Sağlam, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya da çağırılan isimlerdendi. Sağlam'ın Danıştay saldırısından bir gün önce Alparslan Arslan'ın yanında gördüğünü ifade ettiği iki kişinin robot resimlerinin çizilip çizilmediği araştırılacak. Ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan el bombalarının sanıklara verildiği iddia edilen Ataşehir'deki evin bulunduğu binada oturan herkesin ismini mahkemeye bildirmesi istenecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahke-mesi'nde önceki gün görülen duruşmada, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel, sanık ve avukatların taleplerine ilişkin görüşlerini açıkladı. Tutuklu sanık İsmail Sağır'ın talebi doğrultusunda, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tanık olarak dinlenen Aysel Sağlam'ın tanık olarak dinlenilmek üzere duruşmaya çağrılmasını istedi. Sağlam'ın Danıştay saldırısı tarihinden bir gün önce Alparslan Arslan'ın yanında gördüğü ve eşkalini verdiği 2 kişinin robot resimlerinin çizilip çizilmediğinin de sorulmasını talep etti.

Osman Yıldırım'ın talepleri doğrultusunda, 2006'nın Temmuz ve Ağustos aylarında tutuklu bulunduğu Sincan 2 No'lu F Tipi Cezaevi'nde avukatlar Ahmet Doğan ve Teoman Ekşioğlu tarafından ziyaret edilip edilmediği konusunun cezaevi idaresinden sorulmasını öngören Pekgüzel, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılarak, bu cezaevinin 2006 Temmuz ve Ağustos aylarına ait iç ve dış güvenlik kamerası kayıtlarının mahkemeye gönderilmesini istedi.

Tutuklu sanık emekli Binbaşı Fikret Emek'in talebi doğrultusunda da Danıştay binası çevresinde bulunan ve kamera kaydı yapan tüm işyerlerinin tespit edilerek, varsa olay tarihine ait görüntü kayıtlarının istenip inceleme yaptırılmasını isteyen Pekgüzel, OYAK Güvenlik'te çalışan Ethem Katmer'in sanık savunmalarının tamamlanmasından sonra tanık olarak dinlenilmek üzere duruşmaya çağrılmasını öngördü. Savcı ayrıca, tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk'ün talebi doğrultusunda İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, Cumhuriyet Gazetesi binası saldırılarında kullanılan el bombalarının verildiği iddia edilen Ataşehir'deki evin bulunduğu binada oturan tüm kişilerin isimlerinin mahkemeye bildirilmesini talep etti.

Savcının taleplere ilişkin görüşlerini açıklamasının ardından mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi. Sanık ve avukatların taleplerinin celse arasında karara bağlanmasına hükmeden mahkeme heyeti, başka suçtan tutuklu sanık Ahmet Cinali ile tutuksuz sanık Fuat Turgut'un savunmalarının alınması için duruşmada hazır edilmelerini kararlaştırdı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı 7 Haziran 2010 Pazartesi günü saat 09.00'a erteledi.

ZAMAN