Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişiklikleri konusunda kararlı mesajlar verdi. Muhalefete katkı yapmaları çağrısında bulunan Erdoğan, aksi takdirde referandum restini tekrarlarken şu ifadeleri kullandı: "Hafta sonuna kadar bekleyeceğiz. Verdiler, verdiler. Geldiler, geldiler. Desteklerini, katkılarını sundular, sundular. Sunmadıkları takdirde Parlamento'ya sunacağız ve ondan sonra da söz ve kararın sahibi olan milletimize gideceğiz."

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'la birlikte Ufuk Üniversitesi Rıdvan Ege Hastanesi'nin açılışına katılan Başbakan, konuşmasında anayasa değişiklikleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. "Millet zaten benimsemez" eleştirilerine, "Hadi hemen millete gidelim. Benimsemediği takdirde başımız gözümüz üstüne. Millete karşı ne denilir ki? Hiç kimse ipe un sererek, bin dereden su getirerek bu sürecin karşısında durmasın." diye cevap verdi. Erdoğan, yüksek yargıdan gelen açıklamalara karşı da, "İmtiyazlarını koruma peşinde olanlar, kendi koltuklarını, kendi makamlarını düşünenler lütfen şahsî çıkarlarını sürece yansıtmasınlar. Eleştirisi, önerisi olan buyursun gelsin. Parlamento içi, ve dışı partilere, sivil toplum örgütlerine, medya kuruluşlarına anayasa değişikliği taslağı anlatıldı. Daha ne yapalım? Herkesi bu sürece katkı vermeye davet ediyoruz." değerlendirmesi yaptı.

Değişimin kolay olmadığını belirten Erdoğan, "Değişim güçlü bir irade ister, cesaret ister, azim ve kararlılık ister. Değişim, değişime direnenlere karşı direnç ister. Sağduyu ister, sabır ister. Benim aziz milletim tarih boyunca her zaman değişimin yanında oldu." ifadelerini kullandı.

Herkesin Anayasa'dan şikayetçi olduğunu hatırlatan Başbakan, "İşte fırsat. İşte o değişim zamanı bugün. Gelin hep birlikte bunu yapalım. Bizim hiçbir ön kabulümüz yok. Beraber olalım istiyoruz. Hafta sonuna kadar bekleyeceğiz. Verdiler, verdiler. Geldiler, geldiler. Desteklerini, katkılarını sundular, sundular. Sunmadıkları takdirde Parlamento'ya sunacağız ve ondan sonra da söz ve kararın sahibi olan milletimize gideceğiz." diye konuştu.

BAŞBAKAN'DAN KAYMAKAMLARA NASİHAT

Başbakan Erdoğan dün ayrıca Rixos Oteli'nde düzenlenen 94. Dönem Kaymakamlık Kursu kapanışı ve kura çekim törenine katıldı. Kaymakamların 'masa başı' çalışmamalarını isteyen Erdoğan şu tavsiyelerde bulundu. Erdoğan, "Gerektiğinde kazma kürek arazide olacağız. Biz artık protokollerde arz-ı endam eden idareciler değil, halkın arasına karışmış, halktan biri haline gelmiş ve halka yol gösteren idareciler istiyoruz." dedi. 'Ben masamın başından bu işi götürürüm.' diyen idareci istemediğini belirten Erdoğan, "Sizler oraya devletin asık suratını, otoritesini değil; şefkatini merhametini, kucaklayıcılığını göstermek için gidiyorsunuz." hatırlatması yaptı. ANKARA ZAMAN

Süryani cemaati ile görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cuma günü Süryani cemaati lideri Kenan Altınışık ve Süryani Ortodoks Metropoliti Yusuf Çetin ile görüşecek. Başbakan cuma günü Türkiye Ermeni cemaatinin önde gelenlerinden işadamı Bedros Şirinoğlu ile de görüşecek.

Bedros Şirinoğlu: Teşekkür etmeye gideceğim

Başbakan Erdoğan yarın Surp Pırgiç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Bedros Şirinoğlu'nu kabul edecek. Ziyaret amacını 'Hastane'ye iade edilen mülkler için teşekkür' şeklinde açıklayan Şirinoğlu, önemli açıklamalar yaptı. Başbakan'ın "Türkiye'de kaçak olarak bulunan 100 bin Ermeni'yi sınır dışı edebiliriz." sözlerini değerlendiren Şirinoğlu, "Bu sözleri duyunca hiç üzülmedim. Çünkü ben Başbakan'ın samimiyetini biliyorum. Ne hissettiğini gözlerinden anlıyorum." dedi. Soykırım yasası çıkaran ülkelerin tavrını eleştiren Şirinoğlu, "Menfaatleri olduğu zaman ellerine sopayı alıp ucuna da Ermenileri bağlayıp Türkleri dövüyorlar. Sonra hepimizin canı acıyor." ifadelerini kullandı. YASEMİN BUDAK İSTANBUL Zaman



  ANAYASA ÇALIŞMALARI İLE İLGİLİ FARKLI GÖRÜŞLER İÇİN TIKLAYINIZ.